ΑΝΤΙ... ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η Παλιουριά εκπέμπει S.O.S.

* Κολόνες σπασμένες, γέφυρα σκουριασμένη, κάδοι σκουπιδιών χαλασμένοι, παιδική χαρά εγκαταλελειμμένη, πηγή χωρίς νερό και ελάχιστος φωτισμός συνθέτουν ένα άσχημο σκηνικό και οι κάτοικοι νιώθουν ξεχασμένοι

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2015 8:15
Μόλις χθες έπεσε άλλη μια κολόνα φωτισμού Μόλις χθες έπεσε άλλη μια κολόνα φωτισμού

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Εικόνες εγκατάλειψης αντικρίζουν καθημερινά, εν μέσω τουριστικής σεζόν μόνιμοι κάτοικοι, παραθεριστές, επισκέπτες και διερχόμενοι επιβάτες αυτοκινήτων – λεωφορείων κατά μήκος του παραλιακού οικισμού της Παλιουριάς. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για μια σειρά από ζητήματα που συνθέτουν ένα προβληματικό σκηνικό, κάτι που διαπίστωσε και κατέγραψε ο φακός της «Ε».

Μια γέφυρα με σκουριασμένα κάγκελα, κολόνες φωτισμού που πέφτουν στο έδαφος – μια χαρακτηριστικά έπεσε χθες χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιο όχημα ή περαστικός από δίπλα- λόγω διάβρωσης, φώτα που δεν λειτουργούν, κάδοι σκουπιδιών που δεν κλείνουν, μια παιδική χαρά που έγινε... λύπη από χορτάρια και μια πηγή (αυτήν της Πεζοβολίστρας) που νερό δεν βγάζει.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής κ. Λίτσα Τσιντζιράκου «αποτελούν δυσφήμηση για την περιοχή μας που δέχεται αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών και είναι κρίμα να φεύγουν δυσαρεστημένοι από εδώ».

Συνεχίζοντας η κ. Τσιντζιράκου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Παλιουριά υπογράμμισε: «Δεν γίνεται να μην έχουμε φώτα το βράδυ. Ούτε μια βόλτα δεν μπορούν να κάνουν οι παραθεριστές. Επίσης το ζήτημα με τις κολόνες είναι σοβαρό και κινδυνεύουν άνθρωποι που περνάνε από κάτω. Έχουν σκουριάσει όπως έχουν σκουριάσει και τα κάγκελα από την γέφυρα. Φοβάσαι να πιαστείς από εκεί» υπογραμμίζει.

Όσον αφορά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης είπε: «Διεκδικούμε κάτι εδώ και χρόνια. Ο Δήμος Αγιάς και ο ίδιος ο δήμαρχος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Γνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν υπάρχουν χρήματα όπως μας έχει πει. Συνεργαζόμαστε συνέχεια και ελπίζουμε να φτάσει το θέμα ως την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να λυθεί κάποια στιγμή. Είναι κρίμα να χάνονται οι τουριστικές σεζόν έτσι και οι επισκέπτες να φεύγουν από την περιοχή μας με τέτοια άσχημη εντύπωση» καταλήγει η κ. Τσιντζιράκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass