ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΥΡΡΕΕΙ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ

Κοσμοσυρροή για να προσκυνήσουν τη Θεοτόκο Παναγία

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 16:40 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Αυγ 2015 16:43

 

Με την καθιερωμένη θεία κατάνυξη και επισημότητα, οι πιστοί του νομού Λάρισας τιμούν σήμερα Σάββατο τη μεγάλη Γιορτή της Παναγιάς, την Κοίμηση της. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος σήμερα Σάββατο θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, ενώ αύριο Κυριακή 16 Αυγούστου το πρωί, θα λειτουργήσει στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραψάνης.

Παναγία Αμπελοκήπων

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν όλη την εβδομάδα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Ταμπάκικα της Λάρισας. Το σημερινό Σαββατιάτικο πρόγραμμα προβλέπει τα εξής: πρωί 7- 11, όρθρος της εορτής και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Απόγευμα 7.30, μεθέορτος εσπερινός – παρακλητικός κανών της Παναγίας. Το απόγευμα στις 7.30, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κυριακή 23 Αυγούστου πρωί 7 – 10, όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία. Απόγευμα 7.30, μεθέορτος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Παναγίας του Χάρου.

Στην 110 ΠΜ

Συνεχίζονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην 110 ΠΜ, με την ευκαιρία του εορτασμού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σήμερα Σάββατο και ώρα 08:30, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Η είσοδος στη Μονάδα για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Αμπελώνας

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός της Παναγίας του Αμπελώνος κατά το ακόλουθο πρόγραμμα. Σήμερα, Σάββατο το πρωί Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Παπαλέξη Καθηγουμένου I. Μ. Αγίου Ραφαήλ Πυργετού. Αύριο, Κυριακή 16/8 πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία - Μεθέορτα και Κτητορικά του Ιερού Ναού.

Καστρί Λουτρό

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης, το Δεκαπενταύγουστο. Σήμερα, Σάββατο στις 7 το πρωί, θα τελεσθούν θεία λειτουργία, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Ελασσόνα

Επίκεντρο του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου στην επαρχία Ελασσόνας θα είναι η ιστορική και φημισμένη Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στην πόλη της Ελασσόνας, ενώ ξεχωριστές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο θρησκευτικό και παραδοσιακό χρώμα θα φιλοξενήσουν (εκεί όπου βρίσκονται οι φερώνυμοι ναοί) το Σαββατοκύριακο το Λιβάδι, η Τσαριτσάνη, τα διαμερίσματα Σαρανταπόρου, Βαλανίδας, Κλεισούρας, Τσαπουρνιάς, Κρυόβρυσης, Πυθίου, καθώς και τα φερώνυμα παρεκκλήσια του Κοκκινοπηλού και της Συκέας. Στο μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, σήμερα Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass