ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κινέζοι καταστηματάρχες με Λαρισαίους υπαλλήλους (!)

* Σημεία των καιρών αλλά στο εμπόριο πλέον δεν υπάρχουν σύνορα

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 15:47
Ένα από τα κινέζικα εμπορικά στέκια στο κέντρο της Λάρισας. Κι όμως σε μερικά από αυτά εργάζονται Λαρισαίοι υπάλληλοι… Ένα από τα κινέζικα εμπορικά στέκια στο κέντρο της Λάρισας. Κι όμως σε μερικά από αυτά εργάζονται Λαρισαίοι υπάλληλοι…

 

Κάποτε μπορούσε να είναι ανέκδοτο όμως πλέον είναι πραγματικότητα. Στην καρδιά της πόλης οι Κινέζοι έγιναν μαγαζάτορες και οι Λαρισαίοι υπάλληλοί τους. Στο εμπόριο όμως πλέον δεν υπάρχουν σύνορα και στην αγορά καθόλου χρόνος για χάσιμο. Από τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι άνεργοι σε όλο τον νομό φτάνουν τους 25 χιλιάδες με τους σχεδόν 18 χιλιάδες να είναι μέσα στην πόλη μάλλον είναι ουτοπία για όσους ψάχνουν εργασία να στέκονται σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Τι σε κινέζικο, τι σε αλβανικό, τι σε ελληνικό; Ο μισθός το ίδιο χρώμα έχει. Αυτό της παγκοσμιοποίησης. Οι ανάγκες τρέχουν…

Από την άλλη, οι Κινέζοι έμποροι μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν είναι για την πόλη και ειδικά στο κέντρο αυτής. Τα τελευταία χρόνια όμως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα ογκώδη κτίρια περιμετρικά της Λάρισας που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν Έλληνες επιχειρηματίες και τα γεμίζουν με προϊόντα όλων των ειδών. Παλιότερα ήταν τα μεγάλα καταστήματα στην οδό Φαρσάλων, και στη Σαρίμβεη με Εχεκρατίδα. Έπειτα έγινε το ίδιο με ένα ακόμα μεγαλύτερο στην είσοδο της Γιάννουλης και η τελευταία κίνηση ήταν με την εκμετάλλευση ενός σχεδόν ολόκληρο Εμπορικού Κέντρου επί της παλιάς Εθνικής Οδού. Περίπου 3.000 τ.μ. γεμάτα κινέζικα προϊόντα σε ένα χώρο που παραδόθηκε στα τέλη του 2008 και από τότε ως σήμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί.

Στη Λάρισα, αρκετές από τις κινέζικες επιχειρήσεις είναι και μέλη του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία στο μητρώο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λάρισας είναι εγγεγραμμένα πάνω από δέκα καταστήματα.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass