Λαμπρότητα στα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ελασσώνος

Κοσμοσυρροή και ευχές στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2019 22:05

 «Χαρίτων του Πνεύματος, καταυγασθείς ταίς αυγαίς, φωστήρ εχρημάτισας, της εναρέτου ζωής, Χαρίτων μακάριε, συ γαρ ομολογία, αληθείας εμπρέψας, έλαμψας εν ερήμω, εγκράτειας τοις πόνοις. Διό των ευφημούντων σε, Πάτερ μνημόνευε».

«Χαρίτωνος του σεβασμιοτάτου και θεοπροβλήτου μητροπολίτου της αγιωτάτης Μητροπόλεως Ελασσώνος, υπερτίμου και εξάρχου Ολύμπου, ημών δε πατρός και ποιμενάρχου, πολλά τα έτη».

Έτσι έψαλλαν κλήρος και ιεροψάλτες προχθές Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην πόλη της Ελασσόνας, στα έκτα ονομαστήρια του μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που γιορτάστηκαν με θρησκευτική λαμπρότητα.

Σάββατο το πρωί, τελέσθηκε αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου συγχοροστάτησαν ο εορτάζων σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο σεβασμ. μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί τους οι αρχιμανδρίτες της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ (ηγούμενος της Μονής), π. Χριστοφόρος, π. Βασίλειος, π. Νεόφυτος, ο π. Νεκτάριος, ο π. Παΐσιος, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης – αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, και πλειάδα κληρικών(αρχιμανδρίτες, κληρικοί, διάκονοι) από την Ελασσόνα, την Κοζάνη και από γειτονικές και μακρινές μητροπόλεις.

Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος προέτρεψε το εκκλησίασμα για «καθημερινό πνευματικό αγώνα» και επισήμανε με νόημα: «Εδώ στη γη δεν είμαστε αιώνιοι, είμαστε περαστικοί. Σαν τα αποδημητικά πουλιά που ήρθαν και έφυγαν. Οι εξουσίες, οι θέσεις, τα πολλά πτυχία, όλα είναι χρήσιμα για να διακονούν τον άνθρωπο. Όμως όταν γίνονται αυτοσκοπός είναι κατάρα…». Ευχόμενος στον μητροπολίτη Ελασσώνος, τον χαρακτήρισε ως «παράδειγμα – υπόδειγμα σοβαρότητος και υπευθυνότητος στην Εκκλησία της Ελλάδος».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο «οικοδεσπότης» εορτάζων μητροπολίτης έκανε ειδική αναφορά με ευχαριστίες στον «καλό γείτονα» μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης που βρέθηκε στην Ελασσόνα και συγχοροστάτησε στην εορτή του. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Ελασσώνος και των άλλων Ι. Μητροπόλεων, τις αδελφότητες των Ι. Μονών, τους παρισταμένους αυτοδιοικητικούς, τις αρχές του τόπου, τους ιεροψάλτες και τον κόσμο της περιοχής που βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό για να συνεορτάσουν μαζί του.

Ακολούθησε η προσφορά του αντίδωρου στις αρχές και τον κόσμο από τον ίδιο τον εορτάζοντα μητροπολίτη. Στη συνέχεια, δέχθηκε τις ευχές των πιστών στο Επισκοπείο.

Και φέτος δεν ήταν λίγοι αυτοί που ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» στον κ. Χαρίτωνα, υγεία και μακροημέρευση στον σεμνό δεσπότη, που ήδη διανύει τον 6ο χρόνο στο «τιμόνι» της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.

Πάντως, ως είθισται, ευχές δέχθηκε από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Θεσσαλίας και του νομού Λάρισας, από αιρετούς, από εκπροσώπους φορέων - οργανισμών - υπηρεσιών - οργανώσεων - συλλόγων, από τον απλό κόσμο, από συγγενείς και γνώριμους του, από κληρικούς της επαρχίας Ελασσόνας και άλλων περιοχών, από κατοίκους άλλων πόλεων, κ.ά.

Ακόμη, η Μητρόπολη Ελασσώνος δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα προερχόμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Πατριαρχεία, Ορθόδοξες Εκκλησίες, Μητροπόλεις, κ.ά.), ενώ έλαβε εόρτιες επιστολές και ευχές από προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών, καθώς και από μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού.

* Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ελασσώνος έδωσαν το «παρών»:

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιάννης Νάνος, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι πρ. βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης και Γιάννης Παπαδημόπουλος, η πρ. αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάια Αργύρη – Μουτζίκου, Κατερίνα Σερετίδου – Ζηρδέλη, Στέργιος Στούπας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΝΟΛ Θανάσης Γεωργιόπουλος, ο πρ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΕ Άνέστης Σερετίδης, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας Ζήσης Μπρούζας, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου, σύμβουλοι του Επιμελητηρίου Λάρισας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, δεκάδες κληρικοί και πιστοί ενοριών της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, μοναχές και μοναχοί από τις Αδελφότητες των Ι. Μονών της Μητρόπολης Ελασσώνος, οι γονείς και συγγενείς του εορτάζοντος μητροπολίτη, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Tου Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass