Κ. Αγοραστός: Μην χαλαρώνεται, τώρα που ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2015 10:52

Να μην παρασυρθούν από τους χαλαρούς ρυθμούς που επικρατούν στην ελληνική δημόσια διοίκηση και να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς ξεκίνησε επιτέλους η πληρωμή λογαριασμών έργων του ΕΣΠΑ από το υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών, καλεί τους αρμόδιους φορείς που υλοποιούν έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Όπως έγραψε προ ημερών η «Ε» «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά και τις πρόσφατες επαφές Αγοραστού με τον υπουργό κ. Σταθάκη και τις διαβεβαιώσεις του τελευταίου ότι πολύ σύντομα θα ξεμπλοκάρουν οι πιστώσεις για την χρηματοδότηση των έργων, είχε καταρτίσει πίνακα ιεράρχησης των έργων που παρουσίαζαν πρόοδο στην εκτέλεση εργασιών, άνω του 75% και μόλις άνοιξαν οι κάνουλες της χρηματοδότησης, ξεκίνησαν (μόλις χθες) και οι πρώτες πληρωμές για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλία.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας «πρώτη προτεραιότητα, έχουν οι λογαριασμοί που είναι έτοιμοι για πληρωμή, με βασική προϋπόθεση τον άμεσο έλεγχο, υπογραφή και προώθηση όλων των κατατεθειμένων Λογαριασμών από τους Αναδόχους των έργων στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Φορέων (Τεχνικές, Προμηθειών κ.α.), προς την Οικονομική Υπηρεσία και Υπεύθυνο Λογαριασμού πληρωμής».

Γι΄αυτό και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός καλεί τους δικαιούχους φορείς και τις επιβλέπουσες υπηρεσίες των έργων του ΕΣΠΑ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την 5η ΥΠΕ, κλπ) να αναμένουν καθημερινά στο ακουστικό τους και να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην ενημέρωση των Αναδόχων, για υποβολή Λογαριασμών για το σύνολο των εκτελεσμένων εργασιών στα έργα, ώστε με τη σειρά τους να προωθηθούν για εξόφληση ή να φροντίσουν για την συνέχιση εκτέλεσης εργασιών στα έργα, εντός του 2015 σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό τους και την άμεση αποτύπωσή τους σε Λογαριασμό με προώθηση για πληρωμή του.

Η διαδικασία προβλέπει τη συμπλήρωση από την Οικονομική Υπηρεσία κάθε Φορέα των υπευθύνων λογαριασμών των έργων και την αποστολή αυτών στην Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για όλα τα έργα που πληρούν σήμερα τις προϋποθέσεις πληρωμής. Και όλα αυτά το αργότερο έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.

«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Μπορεί ο Αύγουστος να είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους, ωστόσο η συγκυρία μας θέλει σε επιφυλακή, έτσι ώστε τώρα που επικαιροποιήθηκε η διαδικασία εξασφάλισης πόρων για πληρωμή Λογαριασμών έργων ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της διαχείρισης των περιορισμένων πόρων που διατίθενται την παρούσα χρονική περίοδο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τις ανάγκες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπ.Οικονομίας, να μην μπλέξουμε με γραφειοκρατικές καταστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

                                                                                                            Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass