ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ, ΟΙ 600 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ «Σ/M ΛΑΡΙΣΑ»

Τρίτη και τυχερή;

* Ο Γ. Κατρούγκαλος είναι ο τρίτος υπουργός Εργασίας στον οποίο απευθύνονται για την έκτακτη ενίσχυση των 1000 ευρώ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2015 8:08

Αίτημα για την καταβολή 1000 ευρώ ως έκτακτο βοήθημα στους 600 περίπου απολυμένους των «ΣΜ Λάρισα» έχουν απευθύνει εδώ και έναν χρόνο οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων του νομού, αλλά δεν έχουν εισακουστεί από τους κυβερνώντες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις υπουργοί, δύο διαδοχικών κυβερνήσεων έχουν γίνει αποδέκτες του συγκεκριμένου αιτήματος, χωρίς μέχρι στιγμής να το έχουν προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το περασμένο καλοκαίρι καταρχάς, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και απολυμένων της επιχείρησης έθεσαν το αρχικό υπόμνημα με το αίτημα στον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου που αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και υποσχέθηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να το υλοποιήσει.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν προκηρυχτούν οι πρόωρες εκλογές, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ο κ. Κεγκέρογλου επισκέφθηκε τη Λάρισα όπου και πάλι οι απολυμένοι του υπενθύμισαν το αίτημά τους, δεχόμενοι την απάντηση ότι γίνονται από το υπουργείο προσπάθειες να υπερκεραστούν κάποιες δυσκολίες για την εκταμίευση του βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

Η επόμενη προσπάθεια των απολυμένων έγινε με τον υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συνάντησε στο υπουργείο για μια σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων και του αιτήματος για την καταβολή έκτακτου βοηθήματος 1000 ευρώ για τον καθένα από τους απολυμένους του «Σ/Μ Λάρισα».

Ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε ότι θα απαντούσε γραπτώς στο σύνολο των αιτημάτων, χωρίς όμως να το κάνει, μέχρι και την ημέρα που… ανασχηματίστηκε σε υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης!

Έτσι, οι απολυμένοι της επιχείρησης επιχειρούν πλέον για τρίτη φορά να λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα, από έναν τρίτο υπουργό Εργασίας, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, στον οποίο στάλθηκε υπόμνημα με το αίτημά τους.

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι πρόσφατα, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την καταβολή αντίστοιχου βοηθήματος σε απολυμένους του ξενοδοχείου «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» και της επιχείρησης «ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ» στην πρωτεύουσα.

Για την ιστορία, το νέο υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας προς τον κ. Κατρούγκαλο, έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ

Αιτούμαστε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που ηγείστε, για την καταβολή έκτακτου βοηθήματος 1.000 ευρώ, σε κάθε απολυμένο εργαζόμενο της επιχείρησης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ και την προώθηση του αιτήματός μας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το αίτημα αυτό το είχαμε υποβάλει αρχικά πριν έναν χρόνο, στην τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου (κ. Βρούτση), χωρίς αντίκρισμα. Το υποβάλαμε εκ νέου στον προκάτοχό σας τον κ. Σκουρλέτη, χωρίς όμως να υπάρξει καμία απάντηση.

Οι 600 περίπου απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι από την εν λόγω επιχείρηση, που έκλεισε εδώ και 1 χρόνο περίπου, παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους, που για πολλούς φτάνουν τα 2 χρόνια και για τις αποζημιώσεις απόλυσής τους.

Οι 600 περίπου απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ζουν σε άθλιες συνθήκες οι περισσότεροι (πολλοί ήταν ζευγάρια που δούλευαν στα Σ-Μ Λάρισα), αφού δεν έχουν κανένα έσοδο, αντίθετα χρωστούν σε διάφορους ένα σωρό δανεικά.

Θεωρούμε άμεση λοιπόν την ανάγκη να εγκρίνεται και να καταβληθεί το έκτακτο αυτό βοήθημα των 1.000 σε όλους τους απολυμένους των Σ-Μ Λάρισα».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass