Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΝΗ ΜΠΙΛΙΟΥ – ΛΑΓΚΙΟΛΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Κοινωνικό Φαρμακείο αποκτά ο Δήμος Τυρνάβου

* Έρευνα έδειξε ότι 184 δημότες Τυρνάβου είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2015 8:18
Και τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου, μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανακοίνωσε η κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη Και τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου, μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανακοίνωσε η κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

«Κοινωνώ σημαίνει συμμετέχω-παίρνω μέρος από κοινού σε κάτι. Και ο Ο.Κ.Π.Δ.Τ. έχει σκοπό να κάνει πράξη τον ορισμό της κοινωνικής προσφοράς». Με αυτή φράση η οποία αντικατοπτρίζει και την προσωπικότητα του ανθρώπου η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου ανοίγει την καρδιά της και μιλά στην «Ε» για τη θέση την οποία της εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα ανακοίνωσε την επικείμενη λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στον Δήμο Τυρνάβου, σε συνεργασία με το «Κοινωνικό Φαρμακείο της Αλληλεγγύης» του Δήμου Λαρισαίων.

Με σεβασμό στη δουλειά και το έργο που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι προκάτοχοί της στον Οργανισμό και χωρίς τη διάθεση να μηδενίζει το έργο κανενός η κ. Μπίλιου σημειώνει ότι από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του Οργανισμού αρχική της δέσμευση αλλά και υπόσχεσή της στους συμπολίτες, υπήρξε η αύξηση παροχής αγαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε όσους συνδημότες το έχουν ανάγκη.

Πρότεινε λοιπόν η αντιμισθία της ως πρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου» να δεσμεύεται απευθείας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να εφοδιάζεται συνεχώς με αγαθά και να είναι σε θέση να βοηθήσει πραγματικά και σε μέγιστο δυνατό βαθμό τους συνδημότες, στον Δήμο Τυρνάβου, τόσο στις πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα όσο και στα χωριά..

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου (Ο.Κ.Π.Δ.Τ.) προέβη στην εκπόνηση έρευνας με κοινωνική λειτουργό, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια και διαφάνεια ποιοι και πόσοι συνάνθρωποί μας στον Δήμο Τυρνάβου, χρήζουν αναγκαίας βοήθειας από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Μιλώντας για αυτή τη σημαντική εξέλιξη η κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη σημειώνει στη δήλωσή της ότι: «Η έρευνα αυτή, που για πρώτη φορά έγινε στον Δήμο, μας έδωσε επίσημα αποτελέσματα και αυτά είναι πως 184 δημότες Τυρνάβου είναι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Ο.Κ.Π.Δ.Τ., όπως και ολόκληρος ο Δήμος, διαπίστωσαν εξαρχής την ανάγκη για ενεργό δράση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και για ουσιαστική χειροπιαστή βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και με όλη μας τη δύναμη.

Προσωπικά οραματίστηκα και επεδίωξα μια κοινωνική πολιτική που να προσφέρει πραγματική βοήθεια και όχι αερολογίες περί κοινωνικής προσφοράς, οι οποίες δεν καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες.

Οραματίστηκα και πέτυχα μετά από μεγάλη προσπάθεια, τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου που να μπορεί να καλύπτει αυτές τις ανάγκες και να μη βασίζεται μόνο στην προσφορά γενναιόδωρων συμπολιτών μας, την οποία προσφορά βέβαια επικροτούμε πάντα.

Μπορώ να πω πια, πως αυτή η «αντιμισθία» μου, ευτυχώς εξασφάλισε, εξασφαλίζει και θα συνεχίζει να εξασφαλίζει τα αναγκαία σε τουλάχιστον 184 συνδημότες μας που τα στερούνται».

Και η κ. Μπίλιου καταλήγει: «Θα ήθελα να ανακοινώσω και την επικείμενη λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στον Δήμο Τυρνάβου, σε συνεργασία με το «Κοινωνικό Φαρμακείο της Αλληλεγγύης» του Δήμου Λαρισαίων.

Όσοι δημότες επιθυμούν να ωφεληθούν από το Κοινωνικό Φαρμακείο ή θέλουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερώνονται καθημερνά από το γραφείο του Ο.Κ.Π.Δ.Τ. στο ισόγειο του δημαρχείου Τυρνάβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass