Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡ κ. ΘΑΝ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Η χώρα δεν θέλει εκλογές, αλλά εθνική συνεννόηση»

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2015 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Ιουλ 2015 1:46

«Σήμερα, δεν χρειάζεται ο τόπος εκλογές. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία, να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να ξεπεράσουμε την κατάσταση με τα capital controls… Αν βέβαια η κατάσταση στο κυβερνών κόμμα συνεχίσει έτσι, οδηγεί αναπόφευκτα σε διαδικασίες εκλογών. Οι εκλογές δεν λύνουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, θα είναι οι τέταρτες, αν γίνουν, μέσα σε τριάμισι χρόνια. Αυτό που θέλει η χώρα είναι εθνική συνεννόηση. Κανένας μόνος του δεν λύνει τέτοια πολυσύνθετα προβλήματα…».

Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη, ανέφερε:

«Οι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων και οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει να υπάρξει συμφωνία και εν τέλει να περιέχει βαρύτερους όρους. Υπάρχουν μέτρα, τα οποία αν θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα ‘ναι δυσβάστακτα. Για αυτό τον λόγο πρέπει να γίνει αποτελεσματική διαπραγμάτευση, εντός του Αυγούστου. Η τελική συμφωνία να μην περιλαμβάνει, τουλάχιστον, μέτρα που θα εξοντώσουν την υγιή επιχειρηματικότητα και παραγωγική δραστηριότητα. Μιλώ για τα μέτρα υπέρμετρης υπερφορολόγησης των αγροτών. Να εξηγήσουμε ότι φορολογούνται ήδη κανονικά, όπως και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Τα μέτρα όμως που έρχονται, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά… Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πάρα πολλά από όσα λέγαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπογράμμισε:

«Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να είμαστε σε ετοιμότητα. Για τις εκλογές του Ιανουαρίου να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: Οι εκλογές πήγαν πιο νωρίς, με απόφαση της ΝΔ, δεν έγινε η αξιολόγηση από τη Ν.Δ. Έτσι, θα είχε κλείσει και θα είχε τελειώσει. Πήγαν πιο νωρίς, βεβαίως, υπήρξε αίτημα πολιτικής αλλαγής από την κοινωνία. Αυτό απέδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα. Τώρα όμως δεν υπάρχει αίτημα πολιτικής αλλαγής, ανατροπής των συσχετισμών, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε να πάμε πιο πίσω τις εκλογές τότε σήμερα θα το αξιολογούσαμε. Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ψηφίσει ο κόσμος ΔΗΜΑΡ και όχι ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικά είναι τα κόμματα, που προκάλεσαν εκλογές με βάση την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεπώς και σε αυτό το ζήτημα οι ευθύνες, οι μεγαλύτερες, πρέπει να αναζητηθούν αλλού, όχι στη ΔΗΜΑΡ….

Για το δημοψήφισμα, είχαμε ξεκάθαρη θέση. Θεωρούσαμε ότι υπήρχε μεγαλύτερη διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας, αν λεγόταν όχι. Ότι θα σκλήρυναν τη στάση οι εταίροι, με αποτέλεσμα βαρύτερο μνημόνιο. Εμείς όμως είχαμε πει εξ αρχής, ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Το ποιοι πήγαν με το ναι και όχι, είναι όμως διαφορετικό θέμα. Αυτό δεν έχει σχέση με το επίπεδο των συμμαχιών.

Δεύτερο, η ΔΗΜΑΡ, αποσαφηνίζει το πολιτικό της στίγμα από δω και στο εξής, έχει διακριτό πολιτικό πλαίσιο. Δεν είναι δεδομένη για κανέναν, αλλά το διακριτό πολιτικό πλαίσιο διευκολύνει συνεννοήσεις και συνεργασίες. Βεβαίως συζητούμε, αλλά στο πλαίσιο μιας προγραμματικής ατζέντας, ορισμένων πολιτικών προϋποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τις νεοφιλελεύθερες και νεοσυντηρητικές πολιτικές και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και τον εθνικολαϊκισμό και μια σταθερή πορεία εντός της ευρωζώνης χωρίς περιπέτειες και σενάρια χρεοκοπίας».

Τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πλαισίωναν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θωμάς Ψύρρας, ο γραμματέας ΔΗΜΑΡ Λάρισας Στέλιος Γρηγορίου και ο γραμματέας Περιφερειακού Οργάνου ΔΗΜΑΡ Θεσσαλίας Γιάννης Φασούλας και μετά τη συνέντευξη ακολούθησε σύσκεψη μελών και φίλων στα γραφεία του κόμματος.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Για τις συναντήσεις του κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ, το πρωί, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής: «Αρχικά συναντήθηκε με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λάρισας όπου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την επιβίωση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και δεσμεύθηκε για ουσιαστική συμπαράσταση στα οξυμένα προβλήματα. Στο πλαίσιο της συζήτησης εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πραγματική οικονομία με τα capital controls, με τα τεράστια προβλήματα στις εισαγωγές αλλά και με την υπερφορολόγηση. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ΘΕΣγάλα και ΘΕΣγη….

Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη μία διαθρωτική μεταρρύθμιση στον κλάδο του λιανεμπορίου, κανόνες και πλαίσιο ανταγωνισμού που θα ελέγχονται από το κράτος, μείωση αυτών των απαράδεκτων υψηλών περιθωρίων κέρδους και όχι αύξηση της διάρκειας ζωής του γάλακτος που δεν πρόκειται να μειώσει την τιμή στο ράφι, όπως δεν τη μείωσε και η αύξηση από 5 σε 7 ημέρες που έγινε πρόσφατα. Σε αυτές τις αλλαγές πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση. Απαιτείται επίσης η καθιέρωση του ελληνικού σήματος για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που αποτελεί άλλο ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση έχει καθυστερήσει.

Το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε, τέλος, στο Π.Γ.Ν. Λάρισας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και με τη Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με καθαρά λογιστικά κριτήρια από εταίρους και κυβέρνηση και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν άμεσα τομές και αλλαγές ώστε να αντιμετωπιστούν διαχρονικές στρεβλώσεις του συστήματος υγείας…».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass