ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωτογενής τομέας θα μας σώσει…

* Ενώ ζήτησε στροφή στον ρεαλισμό από τον κ. Τσίπρα

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2015 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Ιουλ 2015 1:46

Του Δημήτρη Βάλλα

«Πιστεύω πραγματικά ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα. Αν στηριχθεί στην παραγωγή μέσα από αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, έτσι ώστε η ελληνική γεωργία να συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα ταυτότητας και καινοτόμες ιδέες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τις συνεργασίες. Συνεταιρισμούς υγιείς αυτή τη φορά, συνεργασίες παραγωγών αλλά και συμβολαιακή γεωργία που μειώνουν το κόστος»…

Τα παραπάνω επισήμανε χθες από τη Λάρισα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, που, πραγματοποιώντας περιοδεία σε Λάρισα και σε Δυτική Μακεδονία, επισκέφθηκε πρότυπες συνεταιριστικές μονάδες δίνοντας και το στίγμα της ιστορικής σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την περιφέρεια, αλλά και με το αγροτικό κίνημα.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών ΘΕΣΤΟ, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της ΘΕΣγάλα.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΘΕΣΤΟ έγινε στα γραφεία του ΣΘΕΒ και σε σύσκεψη που επακολούθησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παραγωγούς, αλλά και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, η κ. Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων σχολιάζοντας και την πολιτική επικαιρότητα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να στραφεί προς τον …ρεαλισμό και την πραγματικότητα.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Αναφερόμενη στον πρωτογενή τομέα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά:

“Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορική και ισχυρή σχέση με την περιφέρεια και με το αγροτικό κίνημα. Έδωσε ζωή στην ξεχασμένη Ελλάδα με μικρές και μεγάλες υποδομές, με ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας, που κράτησε τους ανθρώπους στον τόπο τους και έδωσε αξιοπρέπεια και στήριξη στον Έλληνα αγρότη και στην Ελληνίδα αγρότισσα.

Πιστεύω πραγματικά ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα. Αν στηριχθεί στην παραγωγή μέσα από αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, έτσι ώστε η ελληνική γεωργία να συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα ταυτότητας και καινοτόμες ιδέες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τις συνεργασίες. Συνεταιρισμούς υγιείς αυτή τη φορά, συνεργασίες παραγωγών αλλά και συμβολαιακή γεωργία που μειώνουν το κόστος. Και βεβαίως θα πρέπει να στηρίξουμε τις συνέργειες και με άλλους κλάδους. Κυρίως τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εμπλέξουμε το τραπεζικό σύστημα αλλά και τα ερευνητικά κέντρα της πατρίδας μας έτσι ώστε η δουλειά των αγροτών να έχει προοπτική, να έχει μέλλον. Ο στόχος σε όλη αυτή τη προσπάθεια είναι η εξωστρέφεια, είναι οι εξαγωγές, είναι η επάρκεια των τροφίμων, είναι η μείωση των εισαγωγών, και τελικά το μεγάλο ζητούμενο είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για να χτυπήσουμε την ανεργία και να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους”.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ

Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη και στα περί εσωκομματικού δημοψηφίσματος που πρότεινε ο πρωθυπουργός ζήτησε στροφή στον ρεαλισμό, επισημαίνοντας:

“Θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα: Θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή στον ρεαλισμό και στην πραγματικότητα; ‘Η θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματός του; Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός, το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου και εντέλει η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Το grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος”.

Μετά τις επισκέψεις στους συνεταιρισμούς, η κ. Γεννηματά μετείχε σε σύσκεψη κομματικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στην οποία έλαβαν μέρος ακόμα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Στέφανος Ξεκαλάκης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος, ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Κ. Ασκούνης και στελέχη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λάρισας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά αναχώρησε συνεχίζοντας την περιοδεία της σε πρότυπες μονάδες στην Κοζάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass