Πέθανε ο 85χρονος αγωνιστής Βαγγέλης Μόκας

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 15:03

«Η είδηση του θανάτου του συντρόφου Βαγγέλη Μόκκα, που έφυγε την Κυριακή 30 Ιουνίου από τη ζωή, σκόρπισε βαθιά θλίψη στους συντρόφους, φίλους και συγγενείς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Ο σ. Βαγγέλης γεννήθηκε στον Βυθό Κοζάνης το 1934. Προερχόταν από πολυμελή οικογένεια.

Το 1949, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, πέρασε στις σοσιαλιστικές χώρες κι εγκαταστάθηκε στη Ρουμανία. Τελείωσε το σχολείο και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και εργάσθηκε ως οικονομολόγος σε διάφορες επιχειρήσεις. Το 1962 παντρεύτηκε τη Μερόπη και απέκτησαν δύο κόρες, τη Δήμητρα και την Πηνελόπη. Το 1963 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ανέπτυξε δράση από τις οργανώσεις του ΚΚΕ στη Ρουμανία. Το 1977 επαναπατρίστηκε οικογενειακώς και εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα. Αμέσως συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ. Αξιοποιήθηκε στην καθοδηγητική δουλειά και διετέλεσε γραμματέας Κομματικών Οργανώσεων Βάσης, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Συνοικιών Λάρισας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Ελέγχου της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων. Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε σ' αυτόν τον τίμιο αγώνα ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του κόμματος και όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν και δεν εξαγόρασε την εμπιστοσύνη τους. Δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί τον εαυτό σου απλό στρατιώτη του κόμματος και του κινήματος».

Και η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ καταλήγει εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά του Δήμητρα και Πηνελόπη και στα εγγόνια του. «Καλό σου ταξίδι σύντροφε Βαγγέλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει». Η κηδεία του, που θα είναι πολιτική, θα γίνει σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass