ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ψηφίστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 8:03

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τυρνάβου.

Στόχος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τυρνάβου είναι η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών του, σε εναρμόνιση με εθνικές και περιφερειακές αναπτυξιακές προτεραιότητες και κατευθύνσεις.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα πλαίσιο στρατηγικών στόχων και προτεραιοτήτων, που εξειδικεύονται σε δράσεις με ορίζοντα πενταετίας, με απώτερο σκοπό την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Η δομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος περιλαμβάνει το Στρατηγικό Σχέδιο, όπου:

- Διατυπώνεται το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου, καθώς και οι κατευθυντήριες αρχές, που πρέπει να διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του και τον τρόπο διοίκησης των τοπικών υποθέσεων.

- Προσδιορίζεται η στρατηγική που πρέπει να υλοποιηθεί προκειμένου να επιτευχθεί το όραμά του.

Η «Διεπιστημονική Ομάδα έργου», κατά την εκπόνηση του Στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Τυρνάβου της Δημοτικής Περιόδου 2015-2019, για την υποστήριξη των Δημοτικών Υπηρεσιών, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Δημοτικής Αρχής στην παραγωγή κατάλληλου έργου αποτελείται από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Τυρνάβου.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η ομάδα υλοποίησε συναντήσεις εργασίας με στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών (ΔΥ) και των νομικών του προσώπων (ΝΠ) με σκοπό την ενημέρωση των υπαλλήλων, σχετικά με τη σύνταξη του Ε.Π., τους στόχους, τον καθορισμό του περιεχομένου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, καθώς και την άντληση του απαραίτητου υλικού για τη διαμόρφωση του περιεχομένου του σχεδίου.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Τέλος ανακοίνωση εξέδωσε για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) η «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία μεταξύ άλλων τονίζει: «Η εισαγωγή του Ε.Π. του Δήμου Τυρνάβου για την περίοδο 2015-2019 με ακηδεμόνευτη δημοτική αρχή, που τελικά εκφράζεται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σκοπός του Ε.Π. του Δήμου Τυρνάβου είναι η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών του, σε εναρμόνιση με εθνικές και περιφερειακές αναπτυξιακές προτεραιότητες και κατευθύνσεις.

Έτσι είναι το μοντέλο όλων των Ε.Π, που το διάστημα αυτό έρχονται προς ψήφιση, σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και είναι εναρμονισμένα με τους στρατηγικούς στόχους του νέου ΕΣΠΑ (Σύμφωνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020) και ευθυγραμμισμένα με τα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Με βάση τα Ε.Π, επιτυγχάνεται η πλήρης σύγκλιση των δράσεων και λειτουργιών των Δήμων, με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του «νωπού» 3ου Μνημονίου που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη συγκατάθεση και των εκφραστών της θέσης «αν δεν υπογράψεις συμφωνία, μη γυρίσεις πίσω» δηλαδή Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ.

Πώς έχουν το θράσος να αναφέρονται για τοπική ανάπτυξη, για εσωτερική οργάνωση και λειτουργία, όταν έχουμε περικοπές λειτουργικών δαπανών στους Δήμους κατά 65% και σε έργα και υποδομές κατά 60%.

Έλλειψη μόνιμου προσωπικού, όπου οι σημερινές ανάγκες καλύπτονται με εργαζόμενους 5μηνων ή 8μηνων συμβάσεων, μετατάξεις και αξιολογήσεις προσωπικού;

Επιδιώκουν με λίγα λόγια, να δημιουργήσουν ένα Δήμο – Επιχείρηση, όπου μια σειρά υπηρεσιών τους, οι οποίες καθημερινά συρρικνώνονται, να δοθούν σε επιχειρηματίες και να αναγκαστεί ο λαός να πληρώνει με το παραπάνω, όλες τις δομές και τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Ειδικότερα, στο Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Π. του Δήμου Τυρνάβου περικλείεται, όπως λέει η δημοτική αρχή, το όραμά της με βάση το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του κάθε τομέα και τις προεκλογικές δεσμεύσεις και προτεραιότητές της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Τυρνάβου καταψήφισε το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Π. του Δήμου, στηριζόμενη στις προγραμματικές της θέσεις, πιστεύοντας ότι εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass