Οι παροχές είναι «πολύ αργά, πολύ λίγες»

Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 16:14

«Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις έρχεται με τεράστια καθυστέρηση. Στο μεταξύ η αύξηση των ληξιπροθέσμων από το 2015 μέχρι σήμερα είναι τεράστια. 55 δισεκατομμύρια είναι μόνο για αυτή την περίοδο. Έτσι, η δικαιολογημένη αδημονία στην αγορά κατέληξε σε απογοήτευση, καθώς το νομοσχέδιο είναι αυτό που λέμε «πολύ αργά, πολύ λίγο».

Για ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων η ρύθμιση βλέπει λίγες δόσεις, έως 30. Ο συνδυασμός της δόσης με τα εισοδηματικά κριτήρια δίνει πολύ λιγότερες δόσεις από το ψευδεπίγραφο 120. Έχουμε έγκαιρα καταθέσει πρόταση νόμου πολύ πιο απλή και πολύ πιο εύκολα εφαρμόσιμη, με πολύ λιγότερες εξαιρέσεις και προβλήματα» ανέφερε ο βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού κ.λπ.

Στη συνέχεια, επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «Η κυβέρνησης της Αριστεράς προσπαθεί να χειραγωγήσει, να εξαγοράσει την ψήφο της μεγαλύτερης ομάδας ψηφοφόρων, του μεγαλύτερου ενιαίου υποσύνολου, των συνταξιούχων. Εκλογικό επίδομα βγαλμένο από τις χειρότερες παραδόσεις του παλαιοκομματισμού υπόσχεται. Επιταγές πριν την κάλπη, που θυμίζουν εποχές πριν από τη Χούντα. Ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την άρση προβλημάτων που δεν θα υπήρχαν, αν δεν είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση. Αυτός, το κόμμα του και ο κ. Βαρουφάκης. Ο ΦΠΑ επιστρέφει εκεί που ήταν πριν το εγκληματικό εξάμηνο του 2015 για τα τρόφιμα και την ενέργεια. Οι δε συνταξιούχοι θα πάρουν το 1/10 από αυτά που τους αφαιρέθηκαν στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Θυμίζω, 6% εισφορά στις συντάξεις υπέρ υγείας, εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, μείωση των συντάξεων».

Τέλος, αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί μεταδημοκρατίας. «Άκουσα με έκπληξη τον Πρωθυπουργό χθες στην τηλεόραση – εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με την άνεσή του στην κωλοτούμπα- να μιλά για ένα πείραμα μεταδημοκρατίας που κάνει η ΝΔ. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι η μεταδημοκρατία και δεν ανήκω σε αυτούς που περιμένουν την λύτρωση από την παράταξη που βούλιαξε τη χώρα. Όμως πείραμα – και μάλιστα ακριβό- είναι η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. την τελευταία πενταετία. Και όσο επιστημονικό ενδιαφέρον και αν μπορεί να έχει ένα πείραμα, αν το βλέπεις από την πλευρά των πειραματόζωων συνήθως είναι επώδυνο, όπως υπήρξε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για τον ελληνικό λαό. Δέκα χρόνια στην κρίση, εκ των οποίων τα μισά με την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με τους Καμμένους, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους υπόλοιπους «προοδευτικούς» πολιτικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον λογαριασμό αυτής της πενταετίας ο ελληνικός λαός ξέρει ότι τον πληρώνουμε ακόμη. Τον λαϊκισμό του «θα σκίσω το Μνημόνιο» ξέρει ότι τον έχει πληρώσει ακριβά και ότι εξακολουθεί να τον πληρώνει» είπε συγκεκριμένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass