«Η αστάθεια στην περιοχή απαιτεί επαγρύπνηση και εγρήγορση»

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟΣ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2019 15:30
Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Κων. Φλώρος Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Κων. Φλώρος

«Το μέγεθος της ευθύνης της υπεράσπισης της πατρίδας που χαρακτηρίζει και διέπει όλη τη λειτουργία του οργανισμού του Στρατού Ξηράς ως και τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μας έχει καταξιώσει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και εκτός των συνόρων ως ισχυρό πυλώνα εθνικής ισχύος και δύναμη αποτροπής» τονίζεται στην ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΣ, Γ. Καμπά με αφορμή τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αγιο Γεώργιο, προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Η εκδήλωση στην 1η Στρατιά, χθες το πρωί στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα», ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος.

Για να ακολουθήσει η ανάγνωση της ημερησίας διαταγής του Α/ΓΕΣ, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «ο Στρατός μας διαθέτει την απαιτούμενη ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα, ώστε να πράξει ό,τι του αναλογεί για τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας, συντρίβοντας κάθε επίδοξο επίβουλο αυτής.

Τα, δε, εμφανή χαρακτηριστικά της ρευστότητας, των εντάσεων, των συγκρούσεων σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και της «σταθερής αστάθειας» στην περιοχή μας, καθιστούν, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιτακτική την ανάγκη για επαγρύπνηση και εγρήγορση, για την εκπλήρωση αυτής της αποστολής. Αποστολής, στο πλαίσιο της Διακλαδικής Δύναμης, ως εργαλείο στρατηγικής και τακτικής αποτροπής από το επίπεδο του συνοριακού επεισοδίου και της σημειακής κρίσης, μέχρι τη γενικευμένη σύρραξη» καταλήγει η ημερήσια διαταγή.

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU- OHQ, αντιστράτηγο Κων. Φλώρο, ο οποίος με δήλωσή του στα ΜΜΕ ευχήθηκε στο προσωπικό λόγω της ημέρας, ενώ απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση που ακολούθησε, στην αίθουσα τιμών Αντιστρατήγου Τζανιδάκη, ο κ. Φλώρος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο Στρατός Ξηράς βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και παραμένει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας σημειώνοντας πως «η Ελλάδα είναι παρούσα με αφορμή και τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».

Στη χθεσινή εκδήλωση - στο πλαίσιο της οποίας λειτούργησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων – παρευρέθηκαν, οι βουλευτές Αννα Βαγενά, Μάξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, η προϊσταμένη του Εφετείου Λάρισας Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, ο αρχηγός ΤΑ Θεμ. Μπουρολιάς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Ιωάν. Σκριάπας, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Θαν. Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Απ. Βερέμης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της 1ης Στρατιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass