Περίσσεψε η συγκίνηση στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ * ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΕ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 22:08
Η περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Αντώνιο Η περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Αντώνιο

Τηρήθηκε και φέτος Μεγάλη Παρασκευή η παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας με την Αποκαθήλωση από τον λόφο του Γολγοθά που υπάρχει δίπλα από τον Ναό και την περιφορά του Επιταφίου στους διαδρόμους του Ν. Κοιμητηρίου.

Με θρησκευτική κατάνυξη, μέσα στους ήχους των ύμνων της Μεγάλης Παρασκευής, πλήθος Λαρισαίων, και όχι μόνο, παρέστησαν στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο και παρακολούθησαν, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, την τελετή αναπαράστασης της Αποκαθήλωσης και της περιφοράς του Τιμίου Σταυρού, και τη λιτανεία του Επιταφίου στα μνήματα, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Αμέσως μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης εψάλησαν τα εγκώμια, τα ευλογητήρια και ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, με πομπή που σχηματίστηκε με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο Νέο Κοιμητήριο παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, οι βουλευτές κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας, η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ

Παρουσία αρκετών πιστών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Αντώνιο, από τις λίγες εκκλησίες που τον βγάζουν υπό το φως της ημέρας, στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και του πάρκου, ενώ της τελετής προεξήρχε ο π. Βησσαρίων.  

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Με ιδιαίτερη ταπείνωση και σεβασμό για το Θείο Δράμα, τελέσθηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου που μερίμνησε για τη γεμάτη αγάπη τέλεση του Μυστηρίου, εκφράζει τα θερμά ευχαριστήριά της για τη συμβολή της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) Λάρισας που συνέβαλε στην τελετή αναλαμβάνοντας την περιφορά. Νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς ασπάστηκαν τον ενταφιασμένο Ιησού Χριστό αποδίδοντας ο καθένας ξεχωριστά την ανάλογη τιμή.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass