Αυξάνονται τα εισιτήρια της Αστικής λόγω ΦΠΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2015 17:00

Αυξάνονται από αύριο Σάββατο, οι τιμές των εισιτηρίων του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ μετά την απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων από 13% σε 23%. Το εισιτήριο των βασικών γραμμών της πόλης της Λάρισας, από 1, 10 ευρώ αυξάνεται σε 1, 20 ευρώ.

Όπως δήλωσε στην «Ε», ο πρόεδρος του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ κος Σακελλαρίου Μιχαήλ «είναι μια αύξηση για την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι διότι τα Μ.Μ.Μ. είναι η καθημερινότητα του πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να μετακυλήσει στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή την ιστορία.

Αντίθετα χωρίς να ευθύνεται θα εισπράξει τη δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού, αφού στην ουσία μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα του κράτους. Το οποίο πρέπει να αναφέρουμε δεν θα εισπράξει τα αναμενόμενα, όπως άλλωστε κάθε φορά συμβαίνει, διότι μετά από αλλαγή της τιμής του εισιτηρίου επέρχεται μείωση στην επιβατική κίνηση η οποία κάνει καιρό για να επανέλθει στα ίδια επίπεδα.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουμε απορροφήσει δύο αυξήσεις ΦΠΑ από το 9% στο 11% και από 11% στο 13% χωρίς αύξησης της τιμής εισιτηρίου από το 2010 κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα που η αύξηση είναι 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Από την πλευρά μας αισθανόμενοι πλήρως τα οικονομικά αδιέξοδα κάθε νοικοκυριού και με στόχο να απορροφήσουμε μέρος της αύξησης του ΦΠΑ δεν θα αυξηθούν οι τιμές των μηνιαίων καρτών και συγκεκριμένα:

  • η μηνιαία κάρτα Α Ζώνης θα πωλείται αντί 60,00 ευρώ 50,00 ευρώ
  • ενώ θα μειωθεί η τιμή της μηνιαίας κάρτας της Β Ζώνης από τα 80,00 ευρώ που είναι η καθορισμένη τιμή στα 65,00 ευρώ όπου εκεί έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση του εισιτηρίου.
  • Η μηνιαία κάρτα των φοιτητών παραμένει στα 35 ευρώ αντί της καθορισμένης τιμής των 40 ευρώ και ισχύει για την Α Ζώνη και Β Ζώνη. Η μειωμένη κάρτα των 35 ευρώ θα εκδίδεται τόσο για τους πολυτέκνους όσο και για τους μαθητές.

Επίσης δεν αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων που εκδίδονται εντός του λεωφορείου από τον οδηγό και από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια νέα παροχή προς τους επιβάτες οι οποίοι όταν θα αγοράζουν πακέτο 10 εισιτηρίων θα έχουν και 1 επιπλέον εισιτήριο δωρεάν και στο πακέτο 20 εισιτηρίων επιπλέον 3 εισιτηρίων δωρεάν που σημαίνει ότι το κόστος εισιτηρίου θα παραμείνει όσο και πριν απορροφώντας 100% την αύξηση του ΦΠΑ.»

Οι νέες τιμές εισιτηρίων όπως διαμορφώνονται μετά την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ είναι οι κάτωθι:        

Ζώνη Κανονικό (σε ευρώ) Μειωμένο (μαθητικά, πολύτεκνοι, σε ευρώ) Φοιτητικό (σε ευρώ)
Α 1,20 0,60 0,90
Β 1,70 0,80 1,30
Γ 2,20 0,90 1,30

Εισιτήρια με παλαιότερες τιμές ή χωρίς αναγραφόμενη τιμή δεν θα ισχύουν από 01 Οκτωβρίου 2015

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass