ΑντιΝΑΤΟϊκή συγκέντρωση στη Λάρισα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 16:18

«Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΕΕΔΥΕ Λάρισας σε κάθε αντιπολεμική αντιφασιστική συλλογικότητα και σε κάθε φίλο της ειρήνης για μαζική συμμετοχή στην αντιΝΑΤΟϊκή συγκέντρωση και πορεία στις 14 Απρίλη στη Λάρισα, από όπου ο ιμπεριαλισμός εξαπολύει τις δολοφονικές επιθέσεις του» τονίζει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας με ανακοίνωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην ανακοίνωση «συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αυτού του επιθετικού πολεμικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού.

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εμπλέκονται ενεργά: Στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τον βομβαρδισμό της Σερβίας. Στην εισβολή στο Αφγανιστάν. Στην εισβολή στο Ιράκ και τη Λιβύη με στόχο να ελέγξουν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου τους. Στον αιματηρό πόλεμο στη Συρία. Υποδαυλίζουν πραξικοπήματα και πολέμους σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Λατινική Αμερική, Ιράν. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι η χώρα θα παραμείνει «πείραμα» εφαρμογής των πιο επιθετικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επιχειρώντας να τη μετατρέψουν στον πιο πιστό υπηρέτη του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την εγκατάσταση βάσης drones στη Λάρισα, τη συζήτηση για πυρηνικά στον Άραξο και για εγκατάσταση νέων βάσεων θανάτου στο ελληνικό έδαφος. Συμμαχεί με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τη Χούντα της Αιγύπτου.

Οι εθνικιστικές κραυγές κρύβουν πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» προωθεί την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Δεν ξεχνάμε την Κυπριακή τραγωδία και τον ρόλο του ΝΑΤΟ πίσω από τους χουντικούς τυχοδιωκτισμούς το 1974.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας ξεκινάει αντιΝΑΤΟϊκή καμπάνια με κεντρικά αιτήματα: Έξω από ΝΑΤΟ και τον Αντιδραστικό άξονα Ισραήλ- Αίγυπτο - Κύπρο. Κλείσιμο όλων των βάσεων, μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Καμία ανοχή στην πατριδοκαπηλία, στον εθνικισμό, στη φιλοπόλεμη ρητορική».

 

Αντιφασιστική παρέμβαση στη Νεάπολη

Παρέμβαση, γράφοντας συνθήματα με αντιφασιστικό και αντιεθνικό περιεχόμενο στην πλατεία της Νεάπολης, πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ Λαρισαίοι αντιφασίστες. Αντεξουσιαστές έσβησαν κάποια φασιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στην πλατεία καλώντας επίσης στην αντιπολεμική πορεία ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ, που θα γίνει και στη Λάρισα το ερχόμενο Σάββατο 13 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass