Ασκηση σε σήραγγα των Τεμπών

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2019 16:15

Στον συντονισμό υπηρεσιών με σκοπό τη διαχείριση κρίσεων αφορούσε άσκηση ευρείας κλίμακας που πραγματοποιήθηκε αργά προχθές βράδυ στη σήραγγα Τ1 στα Τέμπη, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ, από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού μέχρι το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με το σενάριο άσκησης, μέσα στη σήραγγα Τ1 και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συγκρούσθηκαν 3 λεωφορεία και ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά στο πίσω μέρος του προπορευόμενου αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και παράλληλα να εγκλωβισθούν επιβαίνοντες στο λεωφορείο.

Μεταξύ των τραυματιών μητέρες με παιδιά ενώ σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, λόγω της κατάστασης που προκάλεσε το ατύχημα υπήρξαν και πολίτες που έχασαν τον προσανατολισμό τους μέσα στη σήραγγα.

Την εξέλιξη της άσκησης παρακολούθησε από το Κέντρο Διαχείρισης της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ο διευθυντής λειτουργίας της Εταιρείας, Δημ. Μανδαλώζης, ενώ το γενικό πρόσταγμα είχε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Χρ. Σπαθούλας.

Στην άσκηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της ΕΛ.ΑΣ., διασώστες του ΕΚΑΒ καθώς και πυροσβέστες Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρισας και της 8ης ΕΜΑΚ. Η άσκηση που ξεκίνησε στις 11 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και διήρκεσε μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ τα συμπεράσματά της θα αξιοποιηθούν στη διαχείριση κρίσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass