«Ντύθηκε» στα μπλε για τον αυτισμό

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2019 22:08

Με μπλε φωτεινό χρώμα «ντύθηκε» χθες η Ιατρική Σχολή Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην πλατεία Ταχυδρομείου, συμμετέχοντας στην παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για τη διάδοση της γνώσης για τον αυτισμό, («Light it up blue»), όπου μεγάλα και ιστορικά κτίρια ανά τον κόσμο φωτίζονται με μπλε χρώμα.

Την καμπάνια στη Λάρισα οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, ο οποίος παράλληλα έχει τοποθετήσει από χθες, έξω από τη Σχολή, ειδικό περίπτερο όπου διατίθεται σχετικό πληροφορικό υλικό για τις κοινωνικές δομές και τις δράσεις που αναπτύσσονται στη Λάρισα, για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ενώ ειδικοί ενημερώνουν αναλυτικότερα για το θέμα τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων, ενημέρωση παρέχεται και για το Κέντρο Ημέρας

«ΧΑΡΑ ΙΙ» για παιδιά με αυτισμό, που λειτουργεί στη Λάρισα. Πρόκειται για ένα θεραπευτικό κέντρο όπου τα παιδιά ηλικίας από 2 -10 ετών

με διάγνωση διαταραχής αυτιστικού φάσματος, μπορούν να λάβουν

εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες. Ιδρύθηκε από τον

Σύλλογο Γονέων -Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν.

Λάρισας και εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του

Υπουργείου Υγείας. Λειτουργούν δύο τμήματα. Το πρωϊνό τμήμα παρακολουθούν παιδιά ηλικίας 2-5 ετών, όπου τους παρέχεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με απώτερο στόχο αρχικά την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, τη διαχείριση των δυσκολιών και στη συνέχεια την ένταξη του παιδιού στο κατάλληλο προσχολικό πλαίσιο. Στο απογευματινό τμήμα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και δίνεται έμφαση στην προώθηση της κοινωνικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής. Οι παραπάνω υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η εκστρατεία ενημέρωσης πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, (2 Απριλίου) και ακολουθούν οι εξής εκδηλώσεις:

-Σε σχολεία της περιφέρειας πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Κατανοώντας τους φίλους», με σκοπό την κατανόηση της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης – την ικανότητα της αντίληψης των αισθημάτων των άλλων, καθώς και προγράμματα της μεθόδου «Sherborne». Ενδεικτικά σχολεία που θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά και 1ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Το Μαύρο Μπαλόνι – The Black Balloon» στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass