Τίμησαν τον αγωνιστή του αγροτικού κινήματος Ευαγ. Κομισόπουλο

Στη Βαμβακού Φαρσάλων, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Σύλλογος Γυναικών

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 22:20

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς, διοργάνωσαν χθες το πρωί εκδήλωση στη Βαμβακού Φαρσάλων και τίμησαν τον αγωνιστή του Αγροτικού Κινήματος Ευάγγελο Κομισόπουλο, του οποίου η προτομή βρίσκεται στην πλατεία του χωρίου από το 1984, αφιερωμένη στη μνήμη του.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος στην ομιλία του ανέφερε ότι ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Δερλός, είχε την ιδέα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για ένα μεγάλο και σπουδαίο αγωνιστή του αγροτικού κινήματος, εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά από κοινού ο Δήμος Φαρσάλων και ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς. Στη συνέχεια έκανε λόγο για έναν από τους πρωτοπόρους νέους του στησίματος της νέας Ελλάδας, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος και στην εξάλειψη των τσιφλικιών από τους ολίγους και την απόδοσή τους, στους καλλιεργητές κολίγους. Αναφέρθηκε στη σύντομη δράση του καθώς έχασε τη ζωή του μόλις στα 24 έτη. Επίσης, κατά την ομιλία του, τόνισε τη σημασία να μνημονεύονται οι πράξεις, εν ζωή και όχι μετά θάνατον, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την τοπική ιστορία. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο συγγενής του Ευάγγελου Κομισόπουλου κ. Θανάσης Κομισόπουλος, εκ μέρους της οικογένειας, δίνοντας τα εύσημα στον Δήμο Φαρσάλων και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στον Σύλλογο Γυναικών Βαμβακούς, για τη λιτή εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε στη ζωή του νεαρού αγωνιστή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι τσιφλικάδες ανησύχησαν με την πλούσια δράση του, φυλακίζοντάς τον, για να ανακόψουν τον αγώνα του, να δει τους κολίγους απελευθερωμένους, στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους και στα χωράφια τους, που όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν σκληρά και οι τσιφλικάδες εσόδευαν.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του αγροτικού αγωνιστή του Αγροτικού Κινήματος Ευάγγελου Κομισόπουλου, από τον δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαμβακούς κ. Μ. Φλώρου, τον πρόεδρο Τ.Κ. Βαμβακούς κ. Κων/νο Ξυνογαλά, και εκπρόσωπο της οικογένειας Κομισόπουλου, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαμβακούς κ. Ηλιάνα Φαφουτοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, η αντιδήμαρχος κ. Κων/να Μπένου, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι οι κ. Χρ. Παπαγεωργίου, Νικ.Γκατζόγιας, Γ. Αρσενόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βαμβακούς κ. Κων/νος Ξυνογαλάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαμβακούς κ. Μαίρη Φλώρου και αρκετοί κάτοικοι.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass