Η ΕΜΑΚ διέσωσε ταύρο στο Αργυροπούλι

Εγκλωβίστηκε σε χαράδρα βάθους 500 μέτρων

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 15:07

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση δεκάδων ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας καθώς και πυροσβεστών αφού κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό έναν ταύρο που εγκλωβίσθηκε σε χαράδρα, στην περιοχή «Χατζηκουτάρη» πάνω από το Αργυροπούλι Τυρνάβου.

Μετά από ολοήμερη και εξαντλητική προσπάθεια, η επιχείρηση διάσωσης του υπέρβαρου ζώου στέφθηκε με επιτυχία. Με τον ιδιοκτήτη – κτηνοτρόφο να τονίζει την ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη των προσπαθειών καθώς είχε προμηθευτεί τον ταύρο αντί χιλιάδων ευρώ από τη Λυών της Γαλλίας.

Ο ταύρος, το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με εκτιμήσεις κτηνοτρόφων φαίνεται πως κυνήγησε σκυλιά με αποτέλεσμα να κατέβει στη χαράδρα, όπου τελικά και εγκλωβίσθηκε σε ένα βάθος 500 μέτρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ο κτηνοτρόφος αδυνατώντας να τον ανασύρει στην κορυφή ζήτησε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής και τη συνδρομή των αιρετών, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται στις 6 προχθές το απόγευμα. Δεκάδες άνδρες προσέγγισαν το τραυματισμένο ζώο ανοίγοντας διάδρομο με σκαπτικά και αλυσοπρίονα και, μετά από πολύωρη και επίπονη προσπάθεια κατάφεραν να ανασύρουν τον υπέρβαρο ταύρο στην κορυφή ο ιδιοκτήτης του οποίου έσπευσε να τον φροντίσει, παρέχοντας τροφή και νερό. Μέρος της επιχείρησης παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός που συνοδευόμενος από τους Απ. Μπίλλη και Χρ. Καλομπάτσιο, βρέθηκε στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass