«Προϋπόθεση η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας»

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΙΣΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΣΙ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 15:30

«Η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας αποτελούν προϋπόθεση για την ύπαρξη πρωτογενούς παραγωγής» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ) Ευάγ. Γεωργούσης ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και ο ΣΑΣΙ. Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο ομιλητές με τις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στο θέμα «ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον εθνικής ασφάλειας».

Στον χαρακτήρα της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, Αν. Μπασαράς που συντόνιζε τις εργασίες της ημερίδας. Κατά την έναρξη χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης σημειώνοντας την ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου της 110 ΠΜ και για πτήσεις Cargo, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός που τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα με αλλαγή νοοτροπίας παράλληλα. Ο αντιδήμαρχος Θαν. Αδαμόπουλος σημείωσε πως ο δήμαρχος Λαρισαίων θα σταθεί αρωγός στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σωτ. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η πρωτοβουλία για την πρόσθετη αξιοποίηση του αεροδρομίου ενώ ο πρόεδρος της Λαρισαϊκής Λέσχης Γρηγ. Πρεζεράκος τόνισε πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου η Λάρισα να μετατραπεί σε αεροδιακομιστικό κέντρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί ήδη οδικό και σιδηροδρομικό κέντρο.

Στον σκοπό της ημερίδας, εκ μέρους των διοργανωτών, αναφέρθηκαν οι κ. Αν. Μπασαράς και Ευάγ. Γεωργούσης ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι επίτιμοι αρχηγοί, ΓΕΑ Β. Κλόκοζας, ΓΕΝ Κ. Χρηστίδης και ο επίτιμος διοικητής της 1ης Στρατιάς, Δημ. Ζερβάκης.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass