ΛΑΡΙΣΑ:

«Εφραγμα» στη Νεάπολη

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:04

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Λαρισαίοι γιόρτασαν χθες τα κούλουμα, τηρώντας πιστά τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων για την Καθαρά Δευτέρα, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, με λαϊκό γλέντι και προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων, ενώ αντίστοιχα πολλοί ήταν κι αυτοί που βρήκαν ευκαιρία να εξορμήσουν στα κοντινά παράλια.

Οι χαρταετοί είχαν την τιμητική τους, καθώς κυμάτιζαν στον ουρανό σε κάθε αλάνα της Λάρισας, προσθέτοντας στο γιορτινό κλίμα της πόλης περισσότερο χρώμα…

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ειδικότερα, επιτυχία σημείωσε το λαϊκό γλέντι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, όπου η προσέλευση κόσμου ξεκίνησε τις πρωινές ώρες και συνεχίστηκε μέχρι και το μεσημέρι, κατακλύζοντας τόσο το εσωτερικό του, όσο και τους υπαίθριους χώρους περιμετρικά αυτού.

Προσφέρονταν τα παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα, ταραμάς, ελιές και χαλβάς, ενώ το άφθονο κρασί που έρεε και η ζωντανή ορχήστρα που «ξεσήκωσε» με λαϊκά ακούσματα, βοήθησαν να «ανάψει» το γλέντι και ο χορός να διαρκέσει για ώρες!

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Τσιωνάς-φωνή, Μαρία Δεληγιάννη -φωνή, Σπύρος Καβαλλιεράτος – κιθάρα, λαούτο, φωνή, Ρήγας Μακρόπουλος – βιολί, Αποστόλης Σακκάς – μπουζούκι, Μανώλης Ντάλλας – ακορντεόν, Κώστας Δεδούσης – κλαρίνο, Κώστας Παπαδημητρίου – λαούτο, φωνή, Αποστόλης Μαυραντζάς – κρουστά και Γιώργος Δεληγιάννης – γκάιντα.

Επίσης στον ίδιο χώρο μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί σεφ του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, σε συνεργασία με σεφ του Δήμου Λαρισαίων, εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες και έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους στη μαγειρική τέχνη και στην εξυπηρέτηση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ενώ παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Την ίδια ώρα, ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις

Τοπικές -Δημοτικές Κοινότητες και στα χωριά του Δήμου, αναβιώνοντας τα κούλουμα.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν χθες, από τις πρωινές ώρες, στις συνδετήριες επαρχιακές και εθνικές οδούς της πόλης με τα κοντινά παράλια του νομού Λάρισας και του γειτονικού νομού Πιερίας.

Η λιακάδα και η υψηλή θερμοκρασία ώθησαν πολλούς Λαρισαίους να εξορμήσουν τόσο σε παραθαλάσσια μέρη όσο και στα ορεινά χωριά των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, για τα κούλουμα και να συμμετάσχουν σε γιορτινές εκδηλώσεις που είχαν οργανώσει τοπικοί σύλλογοι και φορείς, με προσφορά φασολάδας, λαγάνας και χαλβά.

Οι ακτές δε, κατακλύστηκαν από χαρταετούς, με το αεράκι να βοηθά να ξετυλίγονται γοργά οι καλούμπες!

Οι εικόνες θύμισαν καλοκαιρινούς μήνες, με τους επαγγελματίες των παραλίων να είναι σε ετοιμότητα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass