Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 16:02

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Την Τρίτη 12 Μαρτίου (Καθαρά Τρίτη) στις 9 το βράδυ, θα ψαλεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο. Αμέσως μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά θα τελεστεί Όρθρος, Ώρες και Εσπερινός με Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου ΔΕΝ θα γίνει Προηγιασμένη, ούτε το πρωί, ούτε το απόγευμα.

 

Γιορτάζει η Ενορία  των Αγίων Θεοδώρων

Τη μνήμη των Αγίων Θεοδώρων του Τήρωνος και του Στρατηλάτου τιμά το Σάββατο 16 Μαρτίου (μνήμη του διά κολλύβων θαύματος), η Ενορία των Αγίων Θεοδώρων στη Λάρισα. Οι εορταστικές ιερές Ακολουθίες που θα τελεσθούν είναι οι εξής: Τρίτη 12, Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, το Μέγα Απόδειπνο και ο Παρακλητικός Κανόνας εις του Αγίους Θεοδώρους. Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 6 μ.μ.: Ο προεόρτιος Εσπερινός των Αγίων Θεοδώρων, μετ’ αρτοκλασίας και οι Α’ Χαιρετισμοί εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Σάββατο 16 Μαρτίου το πρωί, στις 7:30’: Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία (μετ’ Αρτοκλασίας και Κολλύβων), ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα, στις 5.30 ο μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων, του Ιερού Λειψάνου και των Ιερών Εικόνων (της Ορθοδοξίας). Μετά το πέρας, ακολουθούν εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων στο Μουσικό Γυμνάσιο Νέας Πολιτείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Οι πιστοί μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Αστικό (αριθμός 10 από Κεντρική πλατεία).

Παράκληση στον Αγιο Χαράλαμπο

Κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης τελείται η παράκληση του εν αγίοις πατρός υμών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια της ιεράς παρακλήσεως τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

Ομιλία στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες

Κάθε Πέμπτη, στις 5 - 6.30 μ.μ. πραγματοποιείται στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης η παράκληση στους Αγίους και Εσπερινό Κήρυγμα από τον π. Ραφαήλ με θέμα "Διάλογοι Σωτηρίας". Οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τμήμα της τιμίας κάρας του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου.

Πανηγυρίζει ο Ναός των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων

Μεθαύριο Σάββατο 9 Μαρτίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Λάρισας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου, σεβ. Ιερωνύμου. Μεθαύριο Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 7:00 π.μ.: Ο όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου, σεβ. Ιερωνύμου.

Επίσης, μεθαύριο Σάββατο 9 Μαρτίου καί ώρα 5:00 μ.μ.: Ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκλησις και λιτάνευσις της θαυματουργού ιεράς εικόνας και τεμαχίου των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass