Καίσαρας ο Τυρναβίτης Βασιλιάς Καρνάβαλος

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.500 καρναβαλιστές στη Μεγάλη Παρέλαση

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 15:00
Οι εμπνευσμένες δημιουργίες και η αρτιότητα των κατασκευών θα εντυπωσιάσουν και φέτος Οι εμπνευσμένες δημιουργίες και η αρτιότητα των κατασκευών θα εντυπωσιάσουν και φέτος

Σαράντα χρόνια Τυρναβίτικο Καναβάλι και Μπουρανί με τη σημερινή του μορφή από το 1979 όταν ο θεσμός καθιερώθηκε από τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Κουγιώνη. Κι όμως μετά από σαράντα χρόνια, παρά την οικονομική κρίση άλλων και τωρινών χρόνων, ο θεσμός συνεχίζεται. Και φέτος, άρματα, χιούμορ, σάτιρα, αλλά και τροφή για σκέψη θα προσφέρει για άλλη μια χρονιά το Τυρναβίτικο Καρναβάλι που με περισσή επιμέλεια και γοργούς ρυθμούς ετοιμάζονται και σχεδόν όλα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου ο Γιώργος Κιτσούλης, ο Μιχάλης Τζιόλας, ο Κυριάκος Πέρπερας, η Νατάσσα Παντελίδη και με τη συμπαράσταση των συνεργατών τους που φτάνουν τα δέκα άτομα θα παρουσιάσουν μοναδικές κατασκευές. Κέντρο αναφοράς και σάτιρας αποτελούν για άλλη μία φορά η πολιτική και οι πολιτικοί. Επίσης έντονη είναι η παρουσία των οικονομικών προβλημάτων και της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Κρίση, η οποία όμως δεν επηρεάζει το χιούμορ των καρναβαλιστών. Αντίθετα τους δίνει την ευκαιρία για έξαψη της δημιουργικότητάς τους.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ

Το αποκορύφωμα της καρναβαλικής σάτιρας είναι και φέτος ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που παρουσιάζεται ως Καίσαρας πάνω σε παχιές αγελάδες. Το άρμα συμβολίζει τον Καίσαρα με τις σύγχρονες καισαρικές αυτοκρατορίες ανά τον κόσμο. Επίσης με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη διοργάνωση του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και του Μπουρανί τρεις εμβληματικές παρουσίες των προηγούμενων χρόνων και δεκαετιών, τρία πρόσωπα που υπήρξαν δημιουργοί των αρμάτων θα παρελάσουν οι φιγούρες τους ως… άρματα.

Αρκετά άρματα είναι επίσης εμπνευσμένα από σίριαλ της τηλεόρασης αλλά και από τα τυρναβίτικα έθιμα της Αποκριάς με κυρίαρχο του Μπουρανί και τη Φαλλοκρατία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουλιό και φέτος θα παρελάσουν πάνω από 3.500 καρναβαλιστές στη Μεγάλη Παρέλαση, σ’ ένα ξέφρενο γαϊτανάκι – μπουρανί και αναμένεται περισσότεροι από 35.000 επισκέπτες να επισκεφθούν τις επόμενες μέρες τον Δήμο Τυρνάβου και θα συμμετέχουν σε μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή. Χθες ο κ. Κουλιός επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου (φωτ.) και είδε από κοντά την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση των αρμάτων. Συγχάρηκε όλους τους συντελεστές για τις δημιουργίες τους καθώς και την αρτιότητα των κατασκευών.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αποκριαάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή. Σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ενηλίκων «Χορεύοντας την Αποκριά» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου στις 11 π.μ.

- Ζωντανή μουσική στο «Μακρή Σουβλάκι» με τους Θέμη Σαμαντζή, Δημήτρη Κατσαβάκη και Αντώνη Βλαχογιώργο στις 2:30 μ.μ.

- Μπαρμπαριά με τους «Ζουλού» στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου στον Τύρναβο στις 8:00 μ.μ.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass