Αύριο τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrothessaly»

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΘΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2019 22:22

Η αύξηση του αριθμού των εκθετών κατά 60% αλλά και του εκθεσιακού χώρου κατά 40% μετά και το έντονο ενδιαφέρον του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου χαρακτηρίζει τη φετινή «Agrothessaly», έκθεση που ανοίγει τις πύλες της αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Μαρτίου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7 αύριο το απόγευμα στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO Αναστάσιο Τζήκα με τη φετινή έκθεση (12η κατά σειρά και 2η παράλληλα με την επωνυμία «Agrothessaly» μετά τη στρατηγική συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ ΗELEXPO) να είναι περισσότερο διευρυμένη και ως προς τα αντικείμενα που αφορούν στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία, πέραν των εκθεμάτων που αφορούν στον εξοπλισμό.


Σε συνέντευξη Τύπου χθες, με αφορμή και τη διοργάνωση ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως «η “Agrothessaly” αποτελεί ένα μεγάλο εκθεσιακό γεγονός που συμβάλει στην εξωστρέφεια της πόλης. Με την έκθεση που αφορά στον αγροδιατροφικό τομέα, ανοίγουμε δρόμους συνεργειών με τον επιχειρηματικό κόσμο ενώ θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία».
«Στοχεύουμε» πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων «με την ολοκλήρωση της έκθεσης ο Δήμος και η HELEXPO να καταθέσουμε φάκελο για την πιστοποίηση της «Agrothessaly» από τον αρμόδιο Παγκόσμιο Οργανισμό με στόχο η «Agrothessaly» να μπει στο ευρωπαϊκό καλεντάρι των εκθέσεων».
Ο κ. Καλογιάννης σημειώνοντας την αύξηση εκθετών και εκθεσιακών χώρων εμφανίσθηκε αισιόδοξος και για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών για να καλέσει αγρότες και κτηνοτρόφους να επισκεφθούν τη διοργάνωση.
«ΜΟΝΤΕΛΟ»
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΗΕLEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, χαρακτήρισε «μοντέλο συνεργασίας», τη συνεργασία της HELEXPO με τον Δήμο Λαρισαίων και φορείς όπως το Επιμελητήριο Λάρισας.
Μοντέλο που, όπως είπε, «μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην τοπική οικονομία» ενώ αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση σημείωσε πως «ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 26.000 τ.μ έναντι 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης.
Στην 12η Agtothessaly εταιρείες – leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και γεωργία παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα του κλάδου στη διεθνή σκηνή».
Ο κ. Τσαξιρλής προέβλεψε «το 2021 θα πάμε σε καλύτερη διοργάνωση» ενώ σημείωσε την επέκταση των συνεργασιών, σε εκθεσιακά γεγονότα και θεματικά πάρκα, όπως «Οι Άθλοι του Ηρακλή» που θα λειτουργήσει στη Λάρισα με τη συνεργασία επίσης Περιφέρειας, Δήμου και Επιμελητηρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δείχνει ένα διαφορετικό ρόλο, ανοίγοντας δρόμους για την τοπική ανάπτυξη και την οικονομία». Υπενθύμισε πως στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης διοργανώθηκαν ενημερωτικές ημερίδες στον νομό που μεταξύ άλλων αφορούσαν στην ευφυή γεωργία και τις ενεργειακές κοινότητες για να επαναλάβει πως στην έκθεση θα μετάσχουν και start up εταιρείες, της δράσης Digital Greece.
Τη στήριξη του Επιμελητηρίου στη διοργάνωση, με αφορμή και την ίδρυση Αγροτικού Τμήματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι «η απάντηση στην κρίση, θα έρθει από τον πρωτογενή τομέα της χώρας».
«Πλήρες εκθεσιακό γεγονός» χαρακτήρισε τέλος τη φετινή έκθεση, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Βασίλης Σπύρου σημειώνοντας επίσης ότι στη φετινή «Agrothessaly», «είναι πιο ενισχυμένη η παρουσία περισσότερων φορέων» αναφέροντας το παράδειγμα του κλάδου της άρδευσης.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις: Στις 10:00- 14:00: ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Προοπτικές». Στις 16:30-18:00: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα με θέμα: «Ορθολογική καλλιέργεια: ανάγκη για το περιβάλλον και τα παιδιά μας».
Την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 10:00-13:30: Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, παρουσίαση με Θέμα: Κάνναβη. Στις 14:00-16:00: ΑγροΕκφραση -Θεσσαλική Γη-Περιβαλλοντολόγοι Παρουσίαση με θέμα: «Μείωση κόστους παραγωγής μέσω Ενεργειακών Κοινοτήτων και Net Metering».
Στις 16:00-17:30: Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Νιφορόπουλου με Θέμα: Αγρότες: Φορολογία Εισοδήματος, Φ.Π.Α., Ασφάλιση Αγροτών και Εργατών Γης, Χρόνος εξόφλησης τιμολογίων, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών. Στις 18:00-20:00: ΚΑΠΕ, παρουσίαση με θέμα «Βιομηχανικές καλλιέργειες για την παραγωγή βιο-ενέργειας και βιο-υλικών».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass