Παλιοί και νέοι αγωνιστές στον δρόμο της ΕΠΟΝ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 16:03

«Η ΕΠΟΝ ιδρύθηκε στις 23 Φλεβάρη 1943, ακριβώς 76 χρόνια πριν. Βασικός φορέας και αιμοδότης της ΕΠΟΝ ήταν η ΟΚΝΕ η Νεολαία του ΚΚΕ το οποίο ήταν ο νους, ο οργανωτής και καθοδηγητής του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ». Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Παλιοί αλλά και νέοι αγωνιστές παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, όπου η χορωδία της ΠΕΑΕΑ σκόρπισε συγκίνηση παρουσιάζοντας τραγούδια του αγώνα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Παν. Κουβέλας από το ΚΚΕ και η Δέσποινα Τσάτσου από την ΚΝΕ, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Τηλ. Καλόγηρος πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λάρισας. «Η ΕΠΟΝ ανέπτυξε τεράστια ηρωική εθνικοαπελευθερωτική, διαπαιδαγωγητική και μορφωτική δράση, έδωσε στη νεολαία άφθαστα πρότυπα αυτοθυσίας και λαϊκής αλληλεγγύης», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων. «Η ΕΠΟΝ συνεχίζει τη δράση της και μετά την απελευθέρωση. Ρίχνεται στη μάχη της ανοικοδόμησης των περιοχών και των υποδομών που έχουν καταστρέψει οι Γερμανοί, συμμετέχει στη μάχη της Αθήνας τον Δεκέμβρη του '44, αναπτύσσει πλούσιο εκπολιτιστικό και παιδαγωγικό έργο αφύπνισης της νέας γενιάς… Οι ΕΠΟΝίτες έδωσαν και τη ζωή τους για την απελευθέρωση, για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Το παράδειγμά τους μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να διαλέξουμε, τον δρόμο του αγώνα για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα χωρίς αφεντικά, μια Ελλάδα που ο λαός και τα παιδιά του θα ζουν για πάντα ευτυχισμένα, έχοντας εξασφαλίσει δουλειά, μόρφωση, υγεία, και όλα όσα δημιουργούμε με τη δουλειά μας να είναι δικά μας, για τη ζωή μας και όχι να μας τα παίρνουν οι πλούσιοι, τα αφεντικά όπως τώρα». Στην ίδια εκδήλωση κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της οργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass