«Ζούμε στον Τύρναβο, αλλάζουμε τον Τύρναβο»

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 17:10

Στο κατάμεστο από κόσμο «ΜΑΞΙΜ», έγινε προχθές Πέμπτη, η κοπή πίτας της δημοτικής Παράταξης «Δράση Πολιτών» του κ. Στέλιου Ροντούλη.

Ενώπιον ενός θερμού ακροατηρίου, που πολλές φορές χειροκροτούσε όρθιο, την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο γνωστός Αμπελωνίτης καρδιοχειρουργός, κ. Βασίλης Χαλβατζούλης, ο οποίος διευθύνει στο «ΙΑΣΩ» Θεσσαλίας, ένα πρότυπο Κέντρο Θώρακος και Καρδιάς.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο γνωστός καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος, κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος, ο οποίος δήλωσε ενώπιον των παρευρεθέντων, που καταχειροκροτούσαν, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Ροντούλη. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παρέλαβε ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης, με το ακροατήριο να χειροκροτεί όρθιο και παρατεταμένα, γεγονός που τον κατασυγκίνησε.

Ο κ. Ροντούλης στην ομιλία του εστίασε στον άνθρωπο-δημότη, για να καταδειχθεί η ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η «Δράση Πολιτών» ως νέα δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην τυρναβίτικη οικογένεια, αναλαμβάνοντας πέντε δεσμεύσεις:

-Ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις προσφερόμενες δημοτικές υπηρεσίες προς τις πολυμελείς οικογένειες, στη βάση συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

-Ο Δήμος Τυρνάβου με τη γέννηση τρίτου παιδιού θα δίνει στην Τυρναβίτισσα μάνα -δημότη 100 ευρώ, ενώ με τη γέννηση τέταρτου παιδιού 200 ευρώ.

-Η γέννηση πέμπτου και πάνω παιδιού θα οδηγεί σε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών για έναν ολόκληρο χρόνο.

-Τα τέκνα των οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα δωρεάν.

-Τα Σχολεία θα αναβαθμίζονται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, έτσι ώστε να είναι έτοιμα στην ώρα τους, ενώ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα μετεξελιχθεί σε ένα Πολυκέντρο εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Ροντούλης αναφέρθηκε στον αγροτικό κόσμο υποσχόμενος:

-Δημιουργία Αντιδημαρχίας Αγροτικής Πολιτικής.

-Λειτουργία Δημοτικού Φορέα Χάραξης Αγροτικής Πολιτικής.

-Γιορτή Τσίπουρου στον Τύρναβο.

-Διεκδίκηση από την Πολιτεία λειτουργίας ενός Δημοσίου ΙΕΚ Απόσταξης στον Τύρναβο.

-Λειτουργία Διαδικτυακής Πλατφόρμας ως Δημοπρατηρίου - Εκθετηρίου των παραγόμενων στον Δήμο αγροτικών προϊόντων.

-Προσπάθεια λειτουργίας ενός αυτονόμου πρότυπου Αγροτικού Επιμελητηρίου Συνεταιρισμών στον Τύρναβο.

- Αγώνα για την προστασία της Φέτας και για να μείνει αλώβητο το σημερινό καθεστώς των διημέρων παραγωγών. Το χύμα τσίπουρο και ο άμβυκας δεν θα σβήσουν από τον Τύρναβο, για να συνεχίσει και η αμπελοκαλλιέργεια.

-Εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος αναχλόοσης στα βοσκοτόπια του Δήμου.

Μετά, ο κ. Ροντούλης ανέφερε τις δεσμεύσεις της "Δράσης Πολιτών" για τη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου:

- Σωστά οργανωμένο αστικό περιβάλλον (ιδιαίτερη φροντίδα θα δοθεί στην καθαριότητα, στον δημοτικό φωτισμό, στη δημιουργία πεζοδρόμων, στα ανοιχτά πεζοδρόμια, στην αναβαθμισμένη αισθητική με ένα ευρύ πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, στη δημιουργία συνθηκών για άνετο παρκάρισμα και στην αποτελεσματική διαχείριση του αδεσπότου ζωικού κεφαλαίου).

-Κάθε Χριστούγεννα, ο Δήμος θα δίνει στους εργαζόμενους του Αμαξοστασίου ένα κουπόνι αξίας 100 ευρώ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το χρηματικό αντίκρισμα θα καταναλώνεται σε καταστήματα του Δήμου Τυρνάβου.

-Ανάπτυξη θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού, προκειμένου να έρθουν επισκέπτες από άλλες περιοχές και να τονώσουν με την παρουσία τους την τοπική αγορά και οικονομία.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ροντούλης τόνισε με έμφαση ότι με τη «Δράση Πολιτών» η «καρδιά των πατριωτών θα χτυπά στον Τύρναβο», ανακοινώνοντας συγκεκριμένες θέσεις:

-Παντού, σε όλα τα δημοτικά κτίρια, θα κυματίζουν ολοκαίνουριες ελληνικές σημαίες.

-Θα συντηρηθούν και θα καλλωπισθούν όλα τα τοπικά Μνημεία που παραπέμπουν σε εθνικούς αγώνες.

-Το άγαλμα της Τυρναβίτισσας, που τώρα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία, θα μετακινηθεί σε άλλο σημείο της πόλης και στη θέση του θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό αφιέρωμα στη Φιλική Εταιρεία, που οργάνωσε τον εθνικό ξεσηκωμό του 1821.

-Ανάδειξη του Φυλακίου (Καζάρμα) πάνω από τον Προφήτη Ηλία, με την προοπτική λειτουργίας ενός Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass