ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΛΙΓΟ

Μένουν στην πόλη, αλλά όχι στο σπίτι

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2015 8:44

 

Λίγο το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι, λίγο οι υποχρεωτικές άδειες και οι κλειστές τράπεζες, ολημερίς τα περισσότερα καφέ-μπαρ της πόλης είναι γεμάτα. Όπως φαίνεται, οι Λαρισαίοι μπορεί να μην έχουν χρήματα για διακοπές αλλά το καθημερινό καφεδάκι τους δεν το στερούνται.

Μπορεί η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα να είναι αρκετά πεσμένη, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τους χώρους αναψυχής. Οι Λαρισαίοι παρά το capital control, την έλλειψη ρευστότητας και τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας δεν πτοούνται και καθημερινά γεμίζουν τις κεντρικές πλατείες της πόλης και τα καφέ.

Όπως σημειώνουν αρκετοί καταστηματάρχες η προσέλευση είναι αυξημένη, κυρίως εξαιτίας της ζέστης, αλλά και του ότι πολλοί είναι εκείνοι που μπορεί να πήραν άδειες αλλά λόγω της κατάστασης δεν πήγαν κάπου διακοπές. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τους φοιτητές, που ολοκληρώνοντας τις εξετάσεις τους, αντί να πάνε στις παραλίες παραμένουν στην πόλη. Και μπορεί ο όγκος των πολιτών, όλων των ηλικιών, που καθημερινά κυκλοφορεί έξω να είναι μεγάλος, δεν ισχύει πάντα το ίδιο και για την κατανάλωση. Πολλοί είναι εκείνοι που περιορίζονται στο ένα καφεδάκι κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε μια μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί το βράδυ. «Οι εποχές που κάποιος έπινε τρία και τέσσερα ποτά, έχουν περάσει» λένε οι επιχειρηματίες.

Η εικόνα είναι ίδια και χειρότερη στα παράλια. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ουσιαστικά το πρώτο του καλοκαιριού που οι Λαρισαίοι έφυγαν μαζικά από την πόλη. Κι όμως παρά το γεγονός ότι οι παραλίες «βούλιαξαν» και οι δρόμοι της επιστροφής από Πλαταμώνα και Αγιόκαμπο ήταν κυριολεκτικά μποτιλιαρισμένοι, οι καταστηματάρχες της περιοχής δεν είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται σημαντικά. Το μοτίβο που επικρατούσε σε παλαιότερες εποχές και ήθελε τον λουόμενο να μένει όλη τη μέρα στην παραλία καταναλώνοντας καφέ, σάντουιτς και ποτά έχει αλλάξει και οι περισσότεροι περιορίζονται σε έναν καφέ και τρώνε σνακ που έχουν προετοιμάσει από το σπίτι.

Την αλλαγή αυτή επιβεβαιώνουν και ιδιοκτήτες καταστημάτων χονδρικής πώλησης αλκοολούχων, οι οποίοι βλέπουν την κατανάλωση να μειώνεται και συμφωνούν το ότι το πλήθος του κόσμου που βγαίνει δεν είναι αναλογικό του τζίρου. Μάλιστα, και στα σούπερ μάρκετ, παρά τις προσφορές που συνήθως γίνονται, η ζήτηση των λεγόμενων «σκληρών» αλκοολούχων είναι πεσμένη, σε αντίθεση με την κατανάλωση κρασιού και μπίρας, που από το 2014 έχει αυξηθεί, εξαιτίας της σχετικά χαμηλής τιμής των τελευταίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass