«Διεκδίκηση αναδρομικών, στήριξη των αγροτών»

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 15:51

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας και συζήτησε το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού.

Όπως ανακοινώνει: «Για τα αναδρομικά, δυστυχώς, υπάρχουν δύο αποφάσεις του ΣτΕ του ‘14 και του ‘15 που λένε ότι δεν έχουν αναδρομική ισχύ, παρά μόνο για όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.

Γι’ αυτό γίνεται λόγος για δικαστικές προσφυγές.

Εκ του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει συλλογική προσφυγή. Οι προσφυγές είναι πάντα ατομικές. Απλά υπάρχει η δυνατότητα να ομοδικήσουν ανά 50 ομοειδείς αιτήσεις, κάτι που μειώνει το κόστος.

Θεωρούμε ότι είναι εντελώς παράλογο η κυβέρνηση να μην λύνει το θέμα με πολιτική της απόφαση και να στέλνει χιλιάδες Δ.Υ. στα δικαστήρια, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν, αν η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ είναι θετική.

Κοινή συνισταμένη και των δύο γνωμοδοτήσεων, τόσο της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ όσο και της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, είναι ότι πρέπει να ασκήσουμε αγωγή, η οποία αποτελεί ΑΤΟΜΙΚΗ απόφαση του κάθε συναδέλφου.

Η δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ παίρνει, περίπου, 5 έως 6 μήνες. Για λόγους περισσότερης ασφάλειας η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ λέει μέχρι 15 ή 30 του Μάρτη πρέπει να γίνουν οι προσφυγές».

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Επίσης «Η Ε.Γ. του Ν.Τ.Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας χαιρετίζει και εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική.

Παράλληλα καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό για τη δίωξη αγροτών για τη συνδικαλιστική τους δράση». Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο μέλος του Δ.Σ. Ντάνη Γλυκερία έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass