Θετική η απήχηση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών

Πάνω από 1.300 Λαρισαίοι δημότες ζήτησαν ήδη την επίλυση προβλημάτων - Οι τρόποι επικοινωνίας και τα αιτήματά τους

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 22:04
Εκατοντάδες πολίτες ζήτησαν και πέτυχαν την άμεση παρέμβαση Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για βλάβες στον φωτισμό, για «ξεχασμένα» κλαδιά και επικίνδυνες λακκούβες… Εκατοντάδες πολίτες ζήτησαν και πέτυχαν την άμεση παρέμβαση Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για βλάβες στον φωτισμό, για «ξεχασμένα» κλαδιά και επικίνδυνες λακκούβες…

Την ανάγκη εξυπηρέτησης του πολίτη – το αυτονόητο δηλαδή – από τις δημοτικές υπηρεσίες επιβεβαίωσε από τις πρώτες κιόλας ημέρες η λειτουργία του Γραφείου Πολιτών που ιδρύθηκε με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων.

Αφού περισσότεροι από 1.300 δημότες Λάρισας ήρθαν σε επαφή με το Γραφείο Πολιτών ζητώντας την αντιμετώπιση μικρών, αλλά στην πραγματικότητα ουσιαστικών θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα.

Εκατοντάδες πολίτες ζήτησαν και πέτυχαν την άμεση παρέμβαση Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων αντιμετωπίζοντας προβλήματα όπως αυτά των βλαβών στον δημοτικό φωτισμό και της αντικατάστασης καμένων λαμπτήρων, του κλαδέματος δέντρων και των «ξεχασμένων» κλαδιών αλλά και προβλημάτων οδοποιίας με τους ασυντήρητους, επί χρόνια, δρόμους με τις επικίνδυνες λακκούβες.

Το «στοίχημα» του Γραφείου Πολιτών αφορά στην εξέταση - και παράλληλα στην ταχύτητα ικανοποίησης – του αιτήματος του πολίτη από τις ίδιες τις Υπηρεσίες του Δήμου. Αντί ο πολίτης να καταφεύγει από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, χάνοντας χρόνο, τηλεφωνώντας ασκόπως κλπ σχηματίζοντας παράλληλα αρνητική εικόνα για το Δημόσιο, παρότι πρόκειται και για ανταποδοτικές Υπηρεσίες που οφείλουν να εξυπηρετήσουν άμεσα τον πολίτη.

Το Γραφείο Πολιτών διαθέτει πλέον συνολική εικόνα των αιτημάτων των πολιτών αντί των τμηματικών αναφορών ανά Υπηρεσία χωρίς η εκάστοτε δημοτική αρχή να γνωρίζει την εξέλιξη των αιτημάτων.

Μάλιστα με τη δωρεάν εφαρμογή (Novoville) στο κινητό (smartphone) τηλέφωνο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναφέρει άμεσα στον Δήμο Λάρισας οποιοδήποτε πρόβλημα, αναφορά που μπορεί να συνοδεύσει και με την αποστολή φωτογραφίας. Ηδη δημότες σημειώνουν την ικανοποίησή τους, καταρχήν για την ενημέρωση που λαμβάνουν από το Γραφείο Πολιτών σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του αιτήματός τους.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αναλυτικότερα, τα αιτήματα πριν ανακοινωθεί επίσημα η λειτουργία του Γραφείου Πολιτών στον Δήμο Λαρισαίων (από Νοέμβριο έως 23 Ιανουαρίου) ανέρχονταν σε 660 ενώ από τις 23/1 που ανακοινώθηκε επίσημα το Γραφείο έως σήμερα, τα αιτήματα ανέρχονται σε 720. Συνολικά τα αιτήματα από την αρχή έως σήμερα ανέρχονται στα 1.380. Τα ολοκληρωμένα αιτήματα, αυτά δηλαδή που ικανοποιήθηκαν ανέρχονται σε 658 (47,60%), σε εξέλιξη βρίσκονται 500 αιτήματα (35,9%), ενώ εκκρεμούν άλλα 175 αιτήματα (12,7%).

ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Συνολικά τα αιτήματα ανά Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, έχουν ως εξής: Στο Τμήμα Η/Μ Έργων και Συντήρησης: 366. Στο Πράσινο: 286. Στη Συντήρηση: 200. Στην Καθαριότητα: 194. Στην Οδοποιία: 98. Στη Δημοτική Αστυνομία: 79. Στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 72.

Οι βασικές κατηγορίες των αιτημάτων αφορούν: Σε αντικατάσταση καμένης λάμπας και βλάβη στον δημοτικό φωτισμό. Ακολουθούν κλάδεμα δέντρων, λακκούβα στο οδόστρωμα, ασφαλτόστρωση- τσιμεντόστρωση, κοπή χόρτων από οικόπεδα και μετακίνηση/ τοποθέτηση κάδων.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΑ

Να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός αιτημάτων αφορά στα «απορριφθέντα». Καθώς πρόκειται για αιτήματα η εξέταση των οποίων δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου με το Γραφείο να παραπέμπει τους πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες άλλων φορέων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπενθυμίζεται τέλος πως οι δημότες Λάρισας μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτών μέσω ξεχωριστής τηλεφωνικής γραμμής (2413 – 500400) με αστική χρέωση. Όπως επίσης, μέσω της φόρμας αιτημάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων, μέσω της εφαρμογής novoville που μπορεί να κατεβάσει ο πολίτης δωρεάν στο smartphone ενσωματώνοντας και φωτογραφία αλλά και, αυτοπροσώπως στο Γραφείο Πολιτών που λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Λάρισας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass