«Παρών» για τον Δήμο Φαρσάλων δηλώνει ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος

Τι αναφέρει με δήλωσή του στην «ΕτΔ»

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 22:02

Τις θέσεις του για τον σχηματισμό ενός ανεξάρτητου υπερκομματικού ψηφοδελτίου βασισμένου στις αξίες και τους άξιους για τον Δήμο Φαρσάλων, επιβεβαιώνει με την παρακάτω δήλωσή του, ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, δίνοντας ουσιαστικά ένα στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, αν και εφόσον επιλεχθεί από τον λαό.

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του, βάζοντάς τον ταυτόχρονα σε ρόλο διεκδικητή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στα Φάρσαλα, προσμένοντας όμως επίσημα την αναγγελία της υποψηφιότητάς του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Για μένα η θέση του δημάρχου δεν είναι μέσο ικανοποίησης της ματαιοδοξίας μου. Η θέση του δημάρχου, εκτός από κλειδί επίλυσης των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών, θα πρέπει να είναι πρωτίστως μοχλός ανάπτυξης, ώστε να οδηγηθεί η επαρχία Φαρσάλων σε μία αναπτυξιακή πορεία, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων επιβίωσης των δημοτών. Υπό αυτό το πρίσμα, η σύνθεση ενός ψηφοδελτίου δεν είναι ζήτημα ψηφοθηρικό και διαμοιρασμού αξιωμάτων. Απεναντίας, είναι ζήτημα σύνθεσης ιδεών, αρχών και αξιών. Είναι ζήτημα πολύπλοκο και επίπονο, που άλλους τους αποθαρρύνει και άλλους τους εξιτάρει.

Στην τριανταεπτάχρονη διαδρομή μου στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα αντιμετώπισα με επιτυχία πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Σήμερα, ωστόσο, δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο με τις αντίξοες παγκόσμιες και εθνικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες. Έχουμε να παλέψουμε με τους κακούς μας εαυτούς, με νοοτροπίες δεκαετιών που έχουν διαποτίσει τους πολίτες και εμποδίζουν την αφομοίωση κάθε μικρής ή μεγάλης μεταρρύθμισης, σε δημοτικό ή και περιφερειακό επίπεδο. Ευτυχώς, η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, έρχεται να γκρεμίσει την παγιωμένη επί πολλά έτη «αρχή του ενός ανδρός» και να δώσει στην αυτοδιοίκηση τον δημοκρατικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει – αλλά δεν έχει!».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass