«Θα γίνει δομή προσφύγων στο Κυψελοχώρι;»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2019 15:56

Το ενδεχόμενο λειτουργίας ή όχι, δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών, ζητά να αποσαφηνιστεί από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με έγγραφό της προς τον υπουργό Δημ. Βίτσα.

Σημειώνοντας ότι στο ενδεχόμενο λειτουργίας θα πρέπει να διασφαλιστεί η αστυνόμευση και όχι σε βάρος της Λάρισας. Αναλυτικότερα στο έγγραφο της ΠΟΑΣΥ σημειώνεται πως «σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, ως προς την εν γένει δομή, λειτουργία, οργάνωση και στελέχωσή της.

Ουδείς αντιλέγει ότι η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει εκ του θεσμικού της ρόλου και τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος, πλην όμως για να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα ανακύψαντα αυτά θέματα, θα πρέπει να ενισχυθεί στον βαθμό που της αναλογεί σε υλικοτεχνικά μέσα και έμψυχο δυναμικό, λαμβάνοντας πάντοτε σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας και εν προκειμένω της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Παρακαλούμε όπως, μας ενημερώσετε εάν αληθεύουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο περί ίδρυσης αυτής της δομής και σε θετική περίπτωση, τι προτίθενται να πράξουν τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε αυτή η υλοποίηση να μην λειτουργήσει εις βάρος της γενικής αστυνόμευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» καταλήγει η ΠΟΑΣΥ που κοινοποιεί το έγγραφό της στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass