Σύγκρουση για το Πάρκο των Ευχών

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΝΤΑΗΣ «ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ * ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 22:24

Η έντονη αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με τη μείζονα αντιπολίτευση χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου με αφορμή τον απολογισμό για το Πάρκο των Ευχών η συζήτηση επεκτάθηκε στους «κανόνες» διεξαγωγής της προεκλογικής περιόδου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ρένα Καραλαριώτου σχολιάζοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης από τον πρώην αντιδήμαρχο, Παν. Νταή τόνισε ότι «με το Πάρκο των Ευχών ειδικά ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος ταλαιπωρείται και με τη δικαιοσύνη πολύ».

Τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Νταή ζητώντας εξηγήσεις καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές» με την κ. Καραλαριώτου να διευκρινίζει πως αναφέρεται στην υπό εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα και, τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να καταγγέλλει την «έφεση της κ. Καραλαριώτου στην επίκληση του εισαγγελέα από το 2017 με υπόνοιες που στοχεύουν στη “διαπλεκόμενη” δημοτική αρχή».

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Νταή, κάνοντας τον οικονομικό απολογισμό – που με καθυστέρηση έγινε όπως παραδέχθηκε ο κ. Καλογιάννης – σημείωσε ότι τα έσοδα του Πάρκου των Ευχών ανήλθαν στις 350.000 ευρώ ενώ οι λειτουργικές δαπάνες άγγιξαν τις 950.000 ευρώ. Σημειώνοντας επίσης τα οφέλη στην τοπική οικονομία (επισκεψιμότητα, πληρότητα ξενοδοχείων κλπ) υπογράμμισε την ανάγκη σύστασης Αναπτυξιακής Εταιρείας που θα αναλάβει τη διοργάνωση.

Η κ. Καραλαριώτου στην τοποθέτησή της, μετά την έντονη αντίδραση του κ. Νταή διευκρίνισε ότι «υπάρχει προκαταρκτική έρευνα στη Δικαιοσύνη» ενώ σε ό,τι αφορά στα οικονομικά στοιχεία επανέλαβε ότι «όλο το πρόγραμμα κόστισε 2 εκατ. ευρώ» για να αμφισβητήσει τέλος ότι οι επισκέπτες ήταν 700.000 όπως ειπώθηκε στον απολογισμό.

«Υπάρχει μια καταγγελία στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Καλογιάννης «από κάποιον πολίτη που έμεινε σε ξενοδοχείο της Λάρισας και έστειλε στο Πάρκο όλες τις Υπηρεσίες να κάνουν έλεγχο, έτσι προκλήθηκε η προκαταρκτική έρευνα. Αλλά αυτή είναι η προσφιλής τακτική της κ. Καραλαριώτου, να ψηφίζει τα έργα και στη συνέχεια να τα υπονομεύει.

Αυτό θα είναι και το επίπεδο της συζήτησης την προεκλογική περίοδο, αυτή είναι η τακτική της Καραλαριώτου. Δεν έχει άλλα όπλα η κ. Καραλαριώτου, επειδή έχουν καταρρεύσει τα επιχειρήματά της απομένει η προσβολή του προσώπου του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Οι αναθέσεις είναι νόμιμες. Είναι “χοντρό” ψέμα τα 2 εκατ. ευρώ που λέει η κ. Καραλαριώτου αφού στο Πάρκο Αλκαζάρ έγιναν παράλληλα έργα υποδομής. Εγώ δεν θα κάνω προεκλογικό αγώνα με χτυπήματα κάτω από τη μέση» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης. Με τη συζήτηση να συνεχίζεται μέχρι αργά, για το ίδιο θέμα, με τοποθετήσεις επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων.

Με την κ. Καραλαριώτου, στη δευτερολογία να σημειώνει προς τον δήμαρχο ότι «έχετε πάθει πανικό ενόψει εκλογών» και πως «ο δήμαρχος δεν μίλησε επί της ουσίας».

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

Προηγήθηκε συζήτηση με αφορμή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη με την οποία οι Δήμοι καλούνται – άμεσα - να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας όπως και οι αυτοτελείς πόροι (ΚΑΠ) να κατατίθενται σε Ειδικό Λογαριασμό.

Η απόφαση Χουλιαράκη προκάλεσε την αντίδραση της ΚΕΔΕ με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας να υιοθετεί ψήφισμα που εισηγήθηκε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης. Ο Δήμος Λαρισαίων διαφωνεί με την απόφαση καθώς, όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στο ψήφισμα «καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των Δήμων και των Νομικών τους προσώπων, αποτελεί εμπόδιο στην αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών τους υποθέσεων και παραβιάζει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας αυτών». Το ψήφισμα καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΑΓΡΟΤΕΣ

Τέλος στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης αναμενόταν να συζητηθεί η πρόταση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση» να εκδοθεί ψήφισμα υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass