Κοπή πίτας – ομιλία στα Φάρσαλα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 16:00

Ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα σε εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων πρόσφατα. Μετά την κοπή της πίτας μίλησε η γερόντισσα Άννα ηγουμένη της Ιεράς Μονής "Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη" στον Γέρακα Ξάνθης με θέμα "Η Χριστοποίηση κατά τον Άγιο Πορφύριο".

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Τύμπας και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου.

Η γερόντισσα Άννα αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση ανέφερε ότι «η Θεσσαλική γη έχει πολλούς Αγίους. Όλοι οι Άγιοι μάς συνδέουν με τον Θεό». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Άγιο Πορφύριο και στις «αρνητικές καταστάσεις της εποχής μας, όπου οι Χριστιανοί δεν φέρονται ως παιδιά του Θεού, δεν έχουν αγάπη μεταξύ τους. Οι γνήσιοι Χριστιανοί πρέπει να αναζητήσουν την αλήθεια, που είναι πρόσωπο και είναι ο ίδιος ο Χριστός, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Ο Άγιος Πορφύριος τόνιζε πάντα ότι πρέπει σταδιακά να πετύχουν οι πιστοί την Χριστοποίηση να μιμηθούν τον Χριστό, να πάρουν τη Θεία Χάρη και να αποκτήσουν Νου Χριστού. Αυτό γίνεται μετά από τη συνεχή μετάνοια και τη συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας. Η σκέψη γίνεται καθαρή, άγια, χωρίς άγχος, ταραχή, σύγχυση και κυρίως χωρίς κατάκριση για τους άλλους. Έτσι σταδιακά μειώνεται η κληρονομική και η επίκτητη αμαρτία και ο πιστός βιώνει τη Βασιλεία του Θεού». Μετά η γερόντισσα αναφέρθηκε στα πολλά χαρίσματα που είχε ο Άγιος Πορφύριος, ο οποίος διαρκώς τόνιζε ότι "Ο Χριστός είναι το Παν". Ο Άγιος μελετούσε πολύ τους Άγιους πατέρες και με διαρκή αγώνα πέτυχε την αγιότητα, τη Χριστοποίηση και τη Θέωση έχοντας θέα του άκτιστου Φωτός και δεχόμενος τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλλα Μπουλασίκη έκανε τον απολογισμό των εσόδων και εξόδων του 2018.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass