Μία γέφυρα θέλουν στο Λουτρό

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 15:34

Μία γέφυρα! Αυτό ζητούν κάτοικοι του Λουτρού Λάρισας, στη θέση «Κομψάλια», όπου υπάρχει προπολεμική ράμπα, η οποία όμως δεν χωρά τα σύγχρονα αγροτικά μηχανήματα.

Σχετικό υπόμνημα μαζί με 18 υπογραφές κατοίκων κατατέθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το ιστορικό του ζητήματος είχε γράψει («Ε», 26 Μαΐου 2018) ο κ. Αρσένιος Καραγκούνης. Σταχυολογούμε: «Εδώ και δεκαετίες, το χωριό Λουτρό επικοινωνούσε με τη Λάρισα μέσω Ραχούλας, που ήταν ο πιο σύντομος δρόμος, τουλάχιστον τους ξερικούς μήνες του έτους. Προπολεμικά, η γαλλική εταιρεία ΒΟΟΤ έκανε το κεντρικό αποστραγγιστικό Κουτσόχερο-όρια Λουτρού-Μαυροβούνι.

Έτσι, στη θέση «Κομψάλια» προέκυψε ράμπα (πέρασμα) του αποστραγγιστικού ρέματος, που ήταν δύσκολο για τα κάρα της εποχής και κατά τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από και προς τα αγροκτήματα που βρίσκονταν στην απέναντι όχθη του ρέματος (περιοχή «Κομψάλια» κλπ).

Το 1950-52 αποφασίστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Λουτρού η κατασκευή μιας γέφυρας. Έτσι, επί θητείας Κων/νου Θεοδώρου κτίστηκαν οι κολόνες της γέφυρας και επί θητείας Χρίστου Καραγκούνη (πατέρας μου) 1952-54 στρώθηκε η τσιμεντένια πλάκα.

Η εξυπηρέτηση της γέφυρας ήταν προβληματική για την εποχή του ’80 και μετά. Λόγω της στενότητάς της, δεν χωράει τα σημερινά αγροτικά μηχανήματα και έτσι, για μια διαδρομή 100 μέτρων, αναγκάζονται να κάνουν τον γύρο της μαγούλας, απόστασης 1,5-2 χιλιομέτρων.

Πιστεύω επί τέλους σήμερα, η Περιφέρεια θα εξετάσει με σοβαρότητα το πρόβλημα και θα προβεί σε κατασκευή μίας σύγχρονης γέφυρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass