Δικαστική έρευνα για την επίθεση στον Θαν. Τζήλο

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Ο 46ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕ «ΣΥΝΗΘΩΣ» * ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2019 22:14
Το αυτοκίνητο του διαιτητή Τζήλου μετά την εναντίον του επίθεση Το αυτοκίνητο του διαιτητή Τζήλου μετά την εναντίον του επίθεση

Στην κύρια ανάκριση, που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Λάρισας Απ. Τζαμαλής, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση ξυλοδαρμού του διεθνή διαιτητή Θαν. Τζήλου, στις 19 Δεκεμβρίου, έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Μετά και την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε προχθές ποινική δίωξη σε βάρος δύο ανδρών – κατοίκων Αθηνών - που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό, με εκκρεμείς ακόμη τις κατηγορίες σε βάρος τους, για «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Με την ΕΛ.ΑΣ. μετά από ένα μήνα ερευνών να ανακοινώνει χθες ότι «ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων».

Κατά την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες είναι τουλάχιστον τρεις, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος «γνώριμος» των διωκτικών αρχών για αρκετές ληστείες τραπεζών που είχε διαπράξει στο παρελθόν και μάλιστα φέρεται να του έχει αποδοθεί και ψευδώνυμο, από ληστείες που διέπραξε σε «συγκεκριμένη» τράπεζα.

Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία ενός ακόμη 28χρονου που φέρεται ως συνεργός του 46χρονου. Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος όπως και ο τόπος δράσης των δραστών που ενώ φέρεται να έχουν λάβει ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας – για να μεταβούν στη Λάρισα - την ίδια ώρα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επέλεξαν να δράσουν φανερά και σε κατοικημένη περιοχή – άγνωστο γιατί - ενώ από την έρευνα αναμένεται να απαντηθεί ή όχι το ερώτημα αν οι δράστες συνδέονται και πώς με τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Οι δράστες είναι κάτοικοι Αθηνών και μεταβαίνουν στη Λάρισα όχι με δικό τους ή με κλεμμένο αυτοκίνητο αλλά με αυτοκίνητο που ενοικίασαν από εταιρεία την προηγούμενη ημέρα και φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες, στήνουν «καρτέρι» στον διαιτητή όχι κάπου απόμερα αλλά σε κατοικημένη περιοχή, έξω από το σπίτι του.

«ΚΑΡΤΕΡΙ»

Στις 9 το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου, ο διαιτητής Θαν. Τζήλος ενώ επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταβεί στην εργασία του, δέχεται επίθεση από αγνώστους που σπάζοντας το παράθυρο με σφυρί, βίαια τον βγάζουν από το αυτοκίνητο και τον χτυπούν, με πολλά από τα τραύματα – σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές – να αφορούν στα πόδια (σ.σ. στο δεξί γόνατο) του θύματος το οποίο εγκαταλείπουν αιμόφυρτο στον δρόμο.

Ο 46χρονος είναι αυτός που φέρεται να μίσθωσε αυτοκίνητο από εταιρεία της Αθήνας με το οποίο Ι.Χ. οι δράστες βρέθηκαν στη Λάρισα το ίδιο πρωινό της επίθεσης, στήνοντας «καρτέρι» στο θύμα τους έξω από το σπίτι του.

Οι δράστες φορούν ολοπρόσωπες κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ επιλέγουν να χτυπήσουν το θύμα τους σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα όταν ο διαιτητής δέχεται την επίθεση και καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια, γείτονες βγαίνουν στον δρόμο για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Οι δράστες, σύμφωνα με οπτικό υλικό επιβιβάζονται σε ένα λευκό αυτοκίνητο από το οποίο έχει αφαιρεθεί μάλιστα μια πινακίδα κυκλοφορίας και επιστρέφουν στην Αθήνα ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρομολόγιο.

Με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισα να ταυτοποιεί στη συνέχεια, τα στοιχεία δύο δραστών ενώ παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία του τρίτου δράστη αφού, κατά τον διαιτητή, δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες, εις εκ των οποίων, ήταν μεγαλόσωμος.

ΕΛ.ΑΣ.

Για το ίδιο θέμα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, διαιτητή ποδοσφαίρου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι, πρωινές ώρες της 19 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που ο 36χρονος επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, εξωτερικά της οικίας του, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών.

Πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass