Μαθητές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ * ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2019 22:02

Την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών διαδήλωσαν εκατοντάδες μαθητές που χθες το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας σε μια συγκέντρωση που διακρίθηκε για τα συνθήματα κατά των πολιτικών.

Οι Λαρισαίοι μαθητές με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή χαρακτήρισαν «προδοτική τη Συμφωνία» καλώντας την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την καταστροφική της επιμονή στην κατεύθυνση της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία, με τους μαθητές να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών (όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες – προδότες – πολιτικοί»), κατά του πρωθυπουργού («Τσίπρα, προδότη, Κομιτατζή, η Μακεδονία είναι ελληνική») αλλά και κατά των κατοίκων της ΠΓΔΜ («Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ»).

Μαθητές θυροκόλλησαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στην είσοδο της Περιφέρειας ενώ στο Δημαρχείο το ψήφισμα παρέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος. Η πορεία κατέληξε στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη όπου οι διαδηλωτές, επίσης φώναξαν συνθήματα, ενώ έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής της χθεσινής μαθητικής πορείας «εμείς η μαθητική νεολαία της πόλης , οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας πραγματοποιούμε αυτή την πορεία στους δρόμους της πόλης μας, για να καταγγείλουμε σε όλους τους Λαρισαίους και σε όλους τους Έλληνες την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία αναγνωρίζουν τη χώρα των Σκοπίων ως Μακεδονία , τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες και το σλαβικό γλωσσικό τους ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα.

Οι παραχωρήσεις αυτές που ενισχύουν τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας , θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για το μέλλον του λαού μας, γι' αυτό καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την καταστροφική της επιμονή στην κατεύθυνση της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης καλούμε τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων να αντισταθούν με κάθε μέσο, μέσα και έξω από τη Βουλή ενάντια στην προδοσία που γίνεται εις βάρος της χώρας μας. Η συμφωνία αυτή πρέπει να ακυρωθεί εδώ και τώρα γιατί αυτή είναι η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» καταλήγει το ψήφισμα.

ΤΡΑΚΤΕΡ

Στην κινητοποίηση στην Κεντρική πλατεία, συμβολικά συμμετείχαν με μερικά τρακτέρ και αγρότες μεταξύ των οποίων και ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρ. Σιδερόπουλος, ενώ τη συγκέντρωση παρακολούθησε και ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής.

Η κινητοποίηση των μαθητών έληξε ομαλά. Εξαίρεση αποτέλεσε η στιγμή όταν η πορεία βρέθηκε μπροστά στο Δημαρχείο όπου νεαρός άνδρας - που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - έχει συλληφθεί στο παρελθόν από την ΕΛ.ΑΣ. για ρατσιστική δράση με αφορμή και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ο οποίος πήρε την ντουντούκα του μαθητή και καλούσε τον λαό να «μετανοήσει» φωνάζοντας επίσης υβριστικά συνθήματα.

Ο νεαρός δεν παρέδιδε την ντουντούκα στον μαθητή με αποτέλεσμα να παρέμβουν ενήλικες που εμφανώς περιφρουρούσαν την κινητοποίηση καθοδηγώντας τους μαθητές.

 

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass