Χρηματοδοτικά εργαλεία 5 εκατ. ευρώ στη διάθεση του Δήμου Φαρσάλων

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ‘19

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2018 22:10
Οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων κ. Δημ. Μπαμπανίκας (δεξιά) και Απ. Κυριαζής Οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων κ. Δημ. Μπαμπανίκας (δεξιά) και Απ. Κυριαζής

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
του Γιώργου Γκαντέλου

Με συντριπτική πλειοψηφία (18 υπέρ, 1 «παρών»), εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαρσάλων, για το οικονομικό έτος 2019 στην τελευταία –για το 2018- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξήχθη χθες στο δημαρχείο

Φαρσάλων.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση ψηφίστηκαν ομόφωνα η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2018, η αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών καθώς και η κατάρτιση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. οικ. έτους 2019. Στη δεύτερη ειδική συνεδρίαση εγκρίθηκε ο απολογισμός και ο ισολογισμός για το έτος 2017 και στην τρίτη ειδική συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Φαρσάλων και Ν.Π. ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ και η έγκριση Προϋπολογισμού του Δήμου Φαρσάλων.
Τα οικονομικά μεγέθη και την ανάλυση εσόδων και εξόδων παρουσίασε η διευθύντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου κ. Μπαλαμπάνη, ο κ. Αλειφτήρας Σωκράτης, προϊστάμενος Τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, ο κ. Παπαδήμας διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και ο ορκωτός λογιστής κ. Τσιγκελόπουλος.
Στην εισήγηση επί του προϋπολογισμού ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων και Οικονομικών κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαρσάλων αγγίζει το ποσό των 15.500.000 ευρώ και αποτυπώνει τις προτεραιότητες της παρούσας Δημοτικής Αρχής, όπως αυτές εκφράστηκαν στο υπηρεσιακό σχέδιο (2015-2019) και έχουν ως στόχο: Την ανάπτυξη ή βελτίωση των υποδομών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση δημόσιων κτιρίων και χώρων, την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, την αναβάθμιση και αποκατάσταση των σχολικών μονάδων, την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση του Δήμου, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, την αποτελεσματική και ορθολογική διαχείριση των πόρων και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, την αξιοποίηση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού. Η εξασφάλιση πόρων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο, LEADER, συνολικού ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2019, δίνει τη δυνατότητα, στην παρούσα δημοτική αρχή να υλοποιήσει σημαντικά έργα και πολιτικές προς όφελος των δημοτών”.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του επισήμανε ότι: “Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι πραγματικός και ρεαλιστικός, αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και την επιταγή του νόμου και προσπαθεί να δώσει απάντηση στο σύνολο των απαιτήσεων της περιφέρειας ευθύνης του Δήμου και να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, χωρίς να μειωθούν οι παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες, χωρίς να θιγούν βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.
Σημαντικά έργα υλοποιούνται και άλλα σχεδιάζονται να υλοποιηθούν για την προαγωγή και ακόμη περισσότερο για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας, και τα λέω αυτά καθώς από το 2011 έως και σήμερα η δημοτική μας ομάδα με επικεφαλής τον δήμαρχο, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του τόπου μας, έχει ψηφίσει και έχει εκτελέσει όλους τους προηγούμενους προϋπολογισμούς και νομίζω ότι τα έχει καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού το έργο μας είναι εμφανές τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά και θα έλεγα ότι αξιολογείται θετικά, αν όχι από όλους από τους περισσότερους των συμπολιτών μας”.
Τον προϋπολογισμό ψήφισε η παράταξη της πλειοψηφίας, καθώς και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Μαρία Ίφου και Ε. Κατσιαούνης επίσης και οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Αρσενόπουλος, Σταύρος Πουλαράκης, Δέσποινα Συροπούλου, ενώ παρών ψήφισε ο κ. Νικ. Γκατζόγιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (παράταξης Χρ. Καπετάνου). Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι κ.κ.. Χρ. Καπετάνος, Σοφία Χατζηπλή, Δημ. Γκίζας, Κων/νος Παπανικολάου, Γ. Νταφόπουλος (παράταξης Χρ. Καπετάνου), Β. Πατσιούρας (παράταξης Μ.Ίφου) και Κων/νος Τασόκας (Λαϊκή Συσπείρωση).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass