«Μικροί και μεγάλοι στη Μηχανή του Χρόνου»

Πρόγραμμα διαγενεακής μάθησης στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2018 21:25

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων συνεργούν σ’ ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα διαγενεακής μάθησης που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018.

Τίτλος του προγράμματος είναι «Μικροί και μεγάλοι στη Μηχανή του Χρόνου» και εξελίσσεται μέσα από θεματικές ενότητες που καθορίζονται από τα κοινά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.
Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «οι διαγενεακές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να συμμετέχουν ενεργά και να μεταφέρουν εμπειρίες τους για την καλύτερη συμβίωση των γενεών στην κοινωνία, ενώ τα παιδιά κατανοούν τις αλλαγές που σχετίζονται με τη διαδικασία της ωρίμανσης, αποκτούν θετική στάση για τα στάδια της ζωής, μαθαίνουν τι σημαίνει αλληλεγγύη, γενναιοδωρία και υπευθυνότητα.
Πρώτο θέμα διαγενεακού διαλόγου ορίστηκε το παιχνίδι, σημείο αναφοράς για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου στο τακτικό ημερήσιο πρόγραμμά τους αλλά και δυναμικός μοχλός αλληλεπίδρασης. Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ομάδα παιδιών από το ΚΔΑΠ του 33ου Νηπιαγωγείου, με την υπεύθυνη παιδαγωγό Μαρία Πέγιου, επισκέφτηκε το 3ο ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου και αντάλλαξε με την ομάδα των ηλικιωμένων μελών γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες.
Στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης μικροί και μεγάλοι συζήτησαν γι’ αυτά που αγαπούν και έπαιξαν μαζί σχοινάκι, πεντόβολα, βόλους και σέγκια, έκπληξη που ετοίμασε για τα παιδιά μια δραστήρια και γενναιόδωρη γιαγιά. Ο ενθουσιασμός και η χαρά της συμμετοχής έφεραν στην επιφάνεια πολλές νέες προτάσεις για την επόμενη συνάντηση.
Τη συνέργεια ΚΔΑΠ και ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων συντονίζουν η Λίνα Μουσιώνη, παιδαγωγική υπεύθυνη του δικτύου ΚΔΑΠ και η Βάσω Γιαννίκη, κοινωνική λειτουργός.
Τα προγράμματα διαγενεακής μάθησης στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων αποτελούν μια νέα πρόκληση για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη της οικογένειας και εντάσσονται στο φετινό πρόγραμμα κοινών δράσεων του δικτύου. Η Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει είναι μια πόλη που αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των μικρών και... μεγαλύτερων πολιτών της μέσα από συνεχείς καινοτόμες δράσεις και συνέργειες των κοινωνικών δομών του Δήμου μας».
Πληροφορίες για τα Προγράμματα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ: ΔΗΚΕΛ (Ηπείρου 96 – 98) τ. 2410-663085, 2410-661727, ώρες: 9:00 π.μ.– 2:00 μ.μ. Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής: τ. 2410-680205, ώρες: 9:00 π.μ.– 2:00 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass