6ο ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΤΖΑΡΤΖΑΝΕΙΑ 2018»

Στον γλωσσολογικό χάρτη της χώρας ο Τύρναβος

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 16:56

Στον Τύρναβο ξεκινά αύριο Παρασκευή και για δύο ημέρες το Γλωσσολογικό Συνέδριο «Τζαρτζάνεια 2018», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα «Τζαρτζάνεια» είναι μια συνάντηση γλωσσολογικού προσανατολισμού, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε συνέδρια στα οποία συμμετείχαν ομιλητές μετά από πρόσκληση (2006, 2008, 2010) ή μετά από διαδικασία κρίσης των περιλήψεων (2012, 2015).
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Πολυγραμματισμοί στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη». Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αχιλλέα Τζάρτζανο, να φέρουν σε επαφή ενδιαφερόμενα μέλη της ερευνητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας δημιουργώντας συνθήκες για γόνιμο επιστημονικό διάλογο, ώστε να συζητηθούν διαστάσεις των πολυγραμματισμών και μάλιστα στη σχολική πράξη όπως αυτή αρδεύεται από την επιστημονική θεωρία. «Είναι ένα συνέδριο που έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στο πανελλήνιο. Είναι σημαντικό συνέδριο, καθώς η γλώσσα μας είναι η εθνότητα μας. Άλλωστε γνωστός είναι και ο Τζάρτζανος καθώς όλη μεγαλώσαμε με τη γραμματική του», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. «Είναι ένα γλωσσολογικό συνέδριο το οποίο έχει τη μοναδικότητα ότι διοργανώνεται από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής καθώς συμμετέχουν γλωσσολογικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια από όλη τη χώρα», ανέφερε ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης. Για ένα συνέδριο εφαρμοσμένης γλωσσολογίας έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου Κωνσταντίνος Κόλιος ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας Τάσος Μάτος υποστήριξε ότι είναι μια διοργάνωση που βάζει τον Τύρναβο και τη Λάρισα στον γλωσσολογικό χάρτη της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass