ΘΕΡΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Αποφύγετε αύριο τις ουρές…

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2015 8:14

 

 

Η θερμότερη μέρα της εβδομάδας, θα είναι η αυριανή, με το θερμόμετρο να αγγίζει στη Λάρισα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, φαίνεται να σταθεροποιείται η θερμοκρασία, με τα συνήθη δεδομένα της εποχής, όταν και μέχρι πριν λίγο καιρό, είχαν αποσυντονίσει οι εναλλαγές της.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν εφεξής στη Λάρισα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παν. Σκριμιζέα, ο οποίος υποστήριξε ότι ούτε καν η βροχή που θα πέσει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, θα καταφέρει να «ελαφρύνει» την αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Λάρισα.

Στους ρυθμούς της «καυτής» εβδομάδας των πολιτικών εξελίξεων, κινείται και ο υδράργυρος και συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Σκριμιζέα: «Σήμερα Τετάρτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αύριο Πέμπτη τους 37 βαθμούς (και σε ορισμένα μέρη του κάμπου τους 38 βαθμούς), την Παρασκευή τους 36 βαθμούς και το Σαββατοκύριακο μειώνεται στους 34 βαθμούς. Τα βράδια θα δροσίζει, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμαίνεται γύρω στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την επόμενη εβδομάδα προβλέπονται οι ίδιες θερμοκρασίες».

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Ο υδράργυρος στα ύψη, επειδή κάνει επικίνδυνη την πολύωρη παραμονή στον ήλιο, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά αυτήν την περίοδο των …ουρών!

Για να μην υπάρχουν δυσάρεστα επεισόδια, μερικές από τις συμβουλές του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), είναι οι εξής:

«•Το ντύσιμο πρέπει να είναι ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο, με ρούχα, από πορώδη υλικά, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

•Η χρήση του καπέλου και γενικά καλύμματος, από φυσικά υλικά, επιβάλλεται

• Η χρήση μαύρων, ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που φέρουν ετικέτα UV400 ή 100% protection και το σήμα CE, προστατεύει τα μάτια μας, από την έντονη ακτινοβολία, ή την αντανάκλαση του ηλίου.

•Αποφεύγουμε έκθεση στον ήλιο. Παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη.

• Αποφεύγουμε χώρους, όπου επικρατεί συνωστισμός.

• Λαμβάνουμε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Συνιστάται η αποφυγή λήψης οινοπνευματωδών ποτών.

•Λαμβάνουμε μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά και περιορίζουμε τα λιπαρά.

• Άτομα που πάσχουν, από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.), θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών, για την περίπτωσή τους, οδηγιών. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν το γιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass