ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Προσλήψεις 5μηνιτών στον Δήμο Λαρισαίων

* Προτεραιότητα στις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου – Οξύνεται το πρόβλημα των βρόμικων κάδων στις συνοικίες ελλείψει οδηγών «πλυντηρίων»

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2015 8:10

 

 

 

Ξεκίνησε στον Δήμο Λαρισαίων η υποβολή δικαιολογητικών εργαζομένων που θα προσληφθούν μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι θα προσληφθούν για πέντε μήνες στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου με προτεραιότητα «σε υπηρεσίες όπως οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου» όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης.

Μέχρι χθες, περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι που ενημερώθηκαν για την πρόσληψή τους μέσω του ΟΑΕΔ, απευθύνθηκαν στον Δήμο Λαρισαίων καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (πιστοποιητικά, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ) ανάλογα και με τη θέση στην οποία θα προσληφθούν. Στο μεταξύ, με αφορμή και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις μέσω ΚΑΠ ενώ στο ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 21 οδηγών στη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Τα αποτελέσματα της οποίας αναμένει ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου οι προσληφθέντες να πιάσουν άμεσα δουλειά αφού ήδη με την άνοδο της θερμοκρασίας γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα της δυσοσμίας στους άπλυτους κάδους απορριμμάτων. Πρόβλημα που οξύνεται με αφορμή και το γεγονός ότι ενώ η Διεύθυνση Καθαριότητας διαθέτει έξι ειδικά οχήματα («Πλυντήρια») σε τακτική βάση λειτουργεί μόνο το ένα, ελλείψει οδηγών.

ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ

Όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ενημερώθηκαν ήδη από τον Οργανισμό για την επιλογή τους και σύμφωνα με τη διαδικασία, σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να καταθέσουν στον Δήμο Λαρισαίων το σχετικό παραπεμπτικό. Το ίδιο χρονικό διάστημα απαιτείται στη συνέχεια και για την κατάθεση των δικαιολογητικών στον Δήμο με βάση τη θέση για την οποία έχουν επιλεγεί.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, ο Δήμος Λαρισαίων υποχρεούται να προχωρήσει στις προσλήψεις σε διάστημα 30 ημερών το αργότερο αν και λόγω των αυξημένων αναγκών, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δικαιούχοι να κληθούν, σταδιακά, για εργασία και προτού καταθέσουν δικαιολογητικά στο σύνολό τους και οι 650 νέοι εργαζόμενοι.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

«Η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό σε υπηρεσίες όπως οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα» σημειώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, με αφορμή και τα ήδη γνωστά και οξυμένα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού.

Ο Δήμος Λαρισαίων αναμένει, από το ΑΣΕΠ, την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη 21 οδηγών στη Διεύθυνση Καθαριότητας (με 8μηνες συμβάσεις) ενώ λόγω των πολιτικών εξελίξεων «πάγωσαν» οι προσλήψεις μέσω αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ).

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass