ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ T.V.

«Κλείσε την τηλεόραση. (Την) κερδίσαμε...»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 8:10

 

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

«Τι ακούς τώρα στην τηλεόραση; Αφού κερδίσαμε με 20 μονάδες. Άντε σε περιμένουμε στην πλατεία».

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης τα πάντα έχουν τελειώσει. Το μήνυμα σαφές και η θερμοκρασία ανεβασμένη. Κυριακάτικη νύχτα, καιρός για βόλτα...

Μαμάδες με παιδιά, ζευγάρια αγκαλιασμένα, παρέες ηλικιωμένων με τα χέρια πίσω σταυρωμένα και πιτσιρικάδες με μπύρες στο χέρι. Όλοι συζητούν και έχουν διάθεση. Νιώθουν δυνατοί με την ψήφο τους.

Μα να και κάποιος που δεν ψήφισε συνειδητά. Είχε τους λόγους του και μας τους καταθέτει: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται φίλε», καθώς μας διαβάζει από τον προσωπικό του λογαριασμό πως «ο Λαός αποφάσισε να χωριστούμε πάλι όλοι μας ανεξαρτήτως κομμάτων ανεξαρτήτως «Όχι» και «Ναι» σε 2 πλευρές. Σε 2 στρατόπεδα. Έτσι ήμασταν πάντοτε, δεν άλλαξε κάτι τώρα, είχαμε μια παρένθεση πολυκομματισμού στην Ελλάδα που δεν εξηγούνταν από κανέναν πολιτικό αναλυτή. Όλοι ήσασταν υποψήφιοι στην Ελλάδα, είτε σε κόμματα, είτε σε Δήμους, είτε σε Περιφέρειες. Ξαφνικά όλοι υποψήφιοι στην Ελλάδα, το κάνατε επάγγελμα, σας οδήγησαν να το κάνετε γιατί δεν είχατε δουλειά. Στρατιώτες και εσείς σ’ αυτή τη μάχη. Να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Δεν θα άλλαζε αλλιώς, μόνο με ένα δημοψήφισμα. Όλα τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα είχαν πάντοτε και πολιτικά αποτελέσματα. Βασιλικούς και μη , Χουντικούς και μη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα θα χωριστούμε σε Ευρωπαϊστές ή μη Ευρωπαϊστές».

Και τι θα γίνει τώρα, ρωτάμε για να πει πως χρειάζεται ψυχραιμία και ομόνοια. Θέλει σκέψη και λογική. Η καλύτερη άμυνα σ’ αυτόν το πόλεμο τώρα είναι η πρόβλεψη. Ας αρχίσουμε λοιπόν όλοι να σκεφτόμαστε και να ξεχάσουμε το Δημοψήφισμα-Διχασμός από αύριο κιόλας. Ας αρχίσουμε τώρα να διαβάζουμε λίγο τι ακριβώς είναι η Ευρώπη και αν συμφωνούμε με αυτούς τους κανόνες της, γιατί τώρα θα καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη έχει τους δικούς της κανόνες. Όχι πάλι να διχαστούμε, όχι πάλι να χωριστούμε, απλά να προβληματιστούμε έστω και τώρα.

Χωρίζουμε και ξαναγυρνάμε στις εικόνες της πλατείας. Πήγαμε κόντρα φωνάζει ένας στην παρέα του «Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην τηλεόραση...». Διπλή νίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass