ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Μόνο σταυρός ή «Χ» και «ν» στα ψηφοδέλτια;

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 8:07

 

 

Το κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε αυτό δημοψήφισμα, περισσότερο και από την έλλειψη εφορευτικών επιτροπών, ήταν τι ισχύει στην καταμέτρηση των ψήφων. Μόνο ο σταυρός ή και το «Χ» ή και το «ν» (τικ); Σωρεία παρόμοιων τηλεφωνημάτων δέχτηκε η έφορος δικαστικών αντιπροσώπων στο Πρωτοδικείο Λάρισας, καθ όλη την ημέρα.

Προφανώς, παρόμοια ήταν τα ερωτήματα και σε όλη την Ελλάδα, οπότε το υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε χθες εγκύκλιο που διευκρίνιζε ότι υπήρχε νομολογία του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου ότι το «Χ» θεωρείται έγκυρο, δηλαδή σταυρός. Όσο για το «ν» δεν ανέφερε σχετικά, αλλά οι διευκρινίσεις που δίδονταν από την έφορο δικαστικών αντιπροσώπων ήταν, ότι αυτό έγκειται στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου. Όσο, για τις εφορευτικές επιτροπές, δικαστικοί αντιπρόσωποι έλεγαν, ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν με κλήση, όπως έγινε και με τους ίδιους. Τελικά, έγιναν 28 αντικαταστάσεις δικαστικών αντιπροσώπων, σε σχέση με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και δεν δημιουργήθηκε οιοδήποτε πρόβλημα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

* Για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που έλεγε το δικό του «όχι» και στα δύο ερωτήματα του επίσημου ψηφοδελτίου του δημοψηφίσματος, είχαν δοθεί οδηγίες από την εισαγγελία και την έφορο δικαστικών αντιπροσώπων, να μην μοιράζεται εντός των χώρων των σχολικών συγκροτημάτων, αλλά εκτός του προαυλίου, όπως προβλέπεται παγίως, από υπάρχοντα νόμο. Επίσης, μικρή ήταν και η παρουσία μελών των επιτροπών υποστήριξης του «ναι» ή του «όχι». Τυπικά, η αντιπροσώπευση στο εκλογικό τμήμα, απαιτούσε συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί και είχαν ανακοινωθεί από πριν. Πρακτικά, ήταν και θέμα του κάθε δικαστικού αντιπροσώπου, αν θα αποδέχονταν μια πιο χαλαρή διαπίστευση και όχι απαραίτητα, από συμβολαιογράφο.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass