ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Λαϊκή το... Σαββατόβραδο στην παραλία

* Καινοτόμος απόφαση από το ΔΣ Αγιάς με στόχο να το κάνει πράξη μέσα στον Ιούλιο

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2015 8:11
Λαϊκή Σαββατόβραδο και δίπλα στο κύμα θα λειτουργήσει στην παραλία Σωτηρίτσας (φωτ. αρχείου). Λαϊκή Σαββατόβραδο και δίπλα στο κύμα θα λειτουργήσει στην παραλία Σωτηρίτσας (φωτ. αρχείου).

 

Του Κ. Γκιάστα

Λαϊκή... by night, αναμένεται να στηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην περιοχή της παραλίας Σωτηρίτσας με στόχο να εξυπηρετήσει χιλιάδες Λαρισαίων- και όχι μόνο- παραθεριστών και επαγγελματιών για την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Αγιάς, στην θέση «Άγιος Ιωάννης» (γήπεδα μπάσκετ) στην Κάτω Σωτηρίτσα, κάθε Σάββατο από τις 18:00 ως και τα μεσάνυχτα, τριάντα πάγκοι επαγγελματιών – κατόχων της σχετικής άδειας θα τοποθετούνται με σκοπό να τροφοδοτούν την ευρύτερη περιοχή με φρέσκα τοπικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Δήμο Αγιάς, η Αστυνομία με επικαιροποιημένο έγγραφό της συναινεί στην διεξαγωγή της Λαϊκής ανεξαρτήτως ημέρας αρκεί να υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης, είσοδος και έξοδος για οχήματα, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για τους οδηγούς με στόχο να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Επίσης τονίστηκε πως θα απαγορεύεται η στάθμευση επί της παραλιακής οδού.

Ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Λέτσιος που ήταν και ο εισηγητής του θέματος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τόνισε στην «Ε» πως αυτό έγινε «με στόχο να μην υπάρχουν διάσπαρτοι πάγκοι σε όλη την παραλιακή ζώνη. Αυτό θα πρέπει να γίνει οργανωμένα για να εξυπηρετείται ο κόσμος που θα έρθει για τις διακοπές του. Ό,τι θα βρίσκει στη Λάρισα θα μπορεί να το πάρει εδώ και πλέον πιο οργανωμένα και σε καλές τιμές».

Η λαϊκή αγορά θα στηθεί προς την πλευρά της θάλασσας για να υπάρχει φωτισμός. Όσον αφορά στην ώρα σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο αυτό έγινε για να αποφευχθούν οι υψηλές θερμοκρασίες και να έχουν τελειώσει οι λουόμενοι το μπάνιο τους.

Για το εν λόγω ζήτημα μίλησε στην «Ε» και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς κ. Γιάννης Μπουρνάκας που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ημέρα του Σαββάτου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Για το θέμα έγιναν συζητήσεις με τους παραγωγούς της Αγιάς. Άλλωστε μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή κάθε Παρασκευή η Αγιά έχει λαϊκή. Έτσι οι ίδιοι πρότειναν να γίνει Σάββατο καθώς η συλλογή των προϊόντων για την Παρασκευή γίνεται την Πέμπτη και τα προϊόντα θα διατηρούνται σε καλή κατάσταση και την επόμενη ημέρα. Για τον ίδιο λόγο επιλέχθηκαν οι απογευματινές ώρες και στη συγκεκριμένη περιοχή διότι ο ήλιος πέφτει μετά τις 8 και υπάρχει χώρος για στάθμευση. Αν έχει καλή διάθεση ο κόσμος τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα δημιουργούνται ζητήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων ούτε θα εμποδίζουν κανέναν αλλά ίσα – ίσα θα αποτελέσει μεγάλη εξυπηρέτηση για όλους τους παραθεριστές».

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μπει σε λειτουργία η αγορά μέσα στον μήνα Ιούλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass