ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Φώναξαν «ΟΧΙ» για δημοκρατία και αξιοπρέπεια

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 23:28

 

«Το ΟΧΙ που θα βροντοφωνάξουμε την Κυριακή θα είναι για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του λαού μας», ξεκαθάρισαν με κατηγορηματικό τρόπο εκατοντάδες Λαρισαίοι και όχι μόνο που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Τον τόνο έδιναν οι νέοι άνθρωποι, ένα πολύχρωμο ποτάμι που γέμισε την πλατεία, με μουσικές, σημαίες και μπαλόνια.

Στη μεγάλη χθεσινή συγκέντρωση βρέθηκαν και πολλοί πολίτες άλλων χωρών της Ευρώπης που ζουν και εργάζονται στην πόλη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

Από τη μικροφωνική εγκατάσταση που έστησαν τα παιδιά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν οι ανακοινώσεις σειράς συλλογικοτήτων που μετείχαν στη συγκέντρωση, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Τα μηνύματα που έστειλε ο απλός κόσμος με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση, ενόψει του κυριακάτικου δημοψηφίσματος, ήταν ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ για να σταματήσουν οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα, η καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι... μαχητικές συζητήσεις για τις εξελίξεις αυτής της κρίσιμης εβδομάδας, καθώς και οι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Οι προβλέψεις ξεκινούσαν από κάτι σαν 51- 49 και κατέληγαν σε 70 – 30 για τους πολύ αισιόδοξους, πάντα βέβαια υπέρ του ΟΧΙ!

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ σε νέα μνημόνια – ΟΧΙ σε συμφωνία υποταγής» συγκέντρωση στον ίδιο χώρο πραγματοποίησαν χθες μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της περιοχής.

Στο κείμενο που μοιράστηκε στον κόσμο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία δεν έχουν αποτέλεσμα, αν δεν αίρουν τις αιτίες, αν δεν υπερβούν τους διαχωρισμούς, αν δεν αναμετρώνται καθημερινά με τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον εθνικισμό.

Σήμερα, οι αγώνες αυτοί βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο κατώφλι: μετά από ένα διάστημα υποχώρησης και αμηχανίας, η προκήρυξη του δημοψηφίσματος μπορεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο τα κινήματα και τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Πολλοί από εμάς έχουμε διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει μετά, ποιος δρόμος είναι ο καλύτερος για τους εργαζόμενους. Αυτό όμως που όλοι και όλες μας συμφωνούμε, είναι ότι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να περνά μέσα από την υποταγή και τη διολίσθηση στο μνημονιακό καθεστώς, μέσα από τη συνέχιση της λιτότητας, την ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών.

Όσο πιο δυνατό θα είναι το ΟΧΙ της Κυριακής, όσο περισσότερο κινητοποιηθεί γι’ αυτό η κοινωνία, τόσο περισσότερο θα ανοίξει νέους δρόμους διεκδίκησης και αξιοπρέπειας, αποτρέποντας τις υπαναχωρήσεις».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass