ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εκπαιδευτική εξόρμηση στις Βρυξέλλες

* Συνάντηση και με τον Μανώλη Γλέζο

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 19:49

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Όλα ξεκίνησαν από μία επιστολή από τον Δαμασιώτη μαθητή του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου Μανώλη Παπαδημητρίου προς την ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία σύντομα επισκέφθηκε τον Τύρναβο και εκτός από τις συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση είχε επαφές μετά την επιστολή του μαθητή Μανώλη Παπαδημητρίου και με άλλους μαθητές του ΓΕΛ Τυρνάβου, οι οποίοι μετά από συζήτηση της ζήτησαν να τους προσκαλέσει στις Βρυξέλλες. Έτσι και έγινε. Η κ. Σακοράφα τήρησε την υπόσχεσή της και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου φιλοξενήθηκαν στο κέντρο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Μανώλης Παπαδημητρίου εκφράζοντας και τους υπόλοιπους μαθητές δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένοι και μαγεμένοι από την εκπαιδευτική τους εκδρομή στις Βρυξέλλες, μπόρεσαν να δουν ένα διαφορετικό πολιτισμό και μία διαφορετική νοοτροπία των ανθρώπων.

Κατά την τριήμερη διαμονή τους οι μαθητές στις Βρυξέλλες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και μπόρεσαν να δουν το κέντρο των πολιτικών της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον χώρο όπου συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών. Στη συνέχεια οι μαθητές συναντήθηκαν με την ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα και τους συνεργάτες της αλλά και τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Γλέζο. Σημαντική συνάντηση και εμπειρία. Με τον κ. Γλέζο συζήτησαν για θέματα σχετικά με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ακολούθησαν επισκέψεις σε όλα τα μνημεία της πόλης όπως το παλάτι του Βασιλιά, Ατόμιουμ, τη Mini-Europe, MannekenPis, το πάρκο του Cinquantenaire την Grande Place, με τη μεγάλη διαφορετικότητα στα οικοδομήματά της κ.ά.

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου επισκέφθηκαν την Bruge, μια μεσαιωνική πόλη, όπου σε συνδυασμό με το ποτάμι που έρρεε μεταφέρει τον επισκέπτη σε έναν άλλο κόσμο που έμοιαζε σαν ψεύτικος.

Τέλος επιστροφή στις Βρυξέλλες για περιήγηση στα μεγαλύτερα σοκολατάδικα της πόλης.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές: Παπαδημητρίου Εμμανουήλ, Χασάπη Ευαγγελία, Δεληχά Αντιγόνη, Ντάνης Εμμανουήλ, Τσιάκου Αναστασία, Ανδρέου Ευαγγελία, Γκαρλόφη Πόπη, Λέτσιος Μιχάλης.

Τους μαθητές συνόδευαν και δύο γονείς.

Οι μαθητές ευχαριστούν θερμά την ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα για την τιμή που τους έκανε να τους προσκαλέσει να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

ΛΕΖΑΝΤΑ 1: Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο στις Βρυξέλλες

ΛΕΖΑΝΤΑ 2: Στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass