Ο Δήμος Ελασσόνας μέλος δικτύου για το μέλλον της Ε.Ε.

Σε πρόγραμμα που μελετά τον ευρωσκεπτικισμό

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 18:28

Ο Δήμος Ελασσόνας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «YOUROPE:Joining paths to build a better perception of Europe», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Ευρώπης για τους Πολίτες-Europe for Citizens 2014-2020 και το οποίο έχει ως σκοπό να

μελετήσει τη στάση των νέων απέναντι στο φαινόμενο του Ευρωσκεπτικισμού και του ρόλου της Ε.Ε. εν γένει, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης που διανύουμε.
Στις μέρες μας παρατηρείται έξαρση των διαμαρτυριών και των ακραίων αντιδράσεων εντός της Ε.Ε., οι οποίες έχουν οδηγήσει ακόμα και σε ενέργειες με άγνωστες συνέπειες (βλ. Brexit). Το έργο YOUROPE:Joining paths to build a better perception of Europe” προτίθεται να δώσει βήμα και φωνή στις νεότερες γενιές, ώστε να εκφράσουν κι αυτές τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, μέσω οκτώ συνολικά ανοιχτών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές περιοχές.
Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από συνδυασμό ευρωπαϊκών δήμων και αντίστοιχων οργανισμών ευρωπαίων πολιτών. Συγκεκριμένα οι εταίροι είναι: Δήμος Ελασσόνας, Δήμος Αλτέα (Ισπανία), Δήμος Νότο (Ιταλία), Δήμος Αθηένου (Κύπρος), Civil Resource Center (Σλοβενία), Finnova Foundation (Βέλγιο), Autokreacja Foundation (Πολωνία), Bulgarian Youth Association (Βουλγαρία).
Η διάρκεια του έργου είναι 20 μήνες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 148.680 ευρώ. Το έργο «YOUROPE:Joining paths to build a better perception of Europe» χρηματοδοτείται 100% από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Europe For Citizens 2014-2020
Σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Ευαγγέλου, σημείωσε:
«Με εξωστρέφεια και τεχνογνωσία, παλεύουμε για έναν Δήμο ανοιχτό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, συμμετέχοντας σε όσα προγράμματα μπορούμε, θέλοντας το καλύτερο για τους συμπολίτες μας. Στις μέρες μας, οι θεσμοί, μα και η ίδια η Δημοκρατία, δοκιμάζονται. Κανείς μας δεν μπορεί να παραμένει απαθής ή αδιάφορος. Δίνουμε το βήμα στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass