ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Δώστε μας μέσα να κρατήσουμε την πατρίδα ασφαλή!»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:04

 

 

«Δώστε μας εξοπλισμό, δώστε μας μέσα!» ήταν το μήνυμα του 19ου τακτικού γενικού συνεδρίου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που έγινε χθες το απόγευμα στη Λάρισα. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Σταμούλης, ανάφερε τα εξής: «Το συνέδριο γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Για πρώτη φορά γίνεται στη Λάρισα, δίνοντας βάση στη Θεσσαλία και τις περιφερειακές υπηρεσίες της χώρας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μοιάζουν με ένα ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο. Είμαστε μέρος των εθνικών δυνάμεων, που παλεύουν για τη ασφάλεια και την πολιτική προστασία.

Βάζουμε τους στόχους, για τις επόμενες χρονιές που θα είναι οι πιο δύσκολες στη νεότερη ιστορία του τόπου. Το Π.Σ. μπήκε στη μάχη φέτος, με παρά πολλά προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είναι σημαντικό να σκύψουμε πάνω τους. Αυτή η πολιτεία έχει πληγωθεί πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια από το μνημόνιο. Βιώνουμε ήδη φέτος, 5η χρονιά, μεγάλα υλικοτεχνικά προβλήματα. Παλιά οχήματα, ακινητοποιημένα από λάστιχα, γερασμένα και λίγα πυροσβεστικά αεροσκάφη, πυροσβέστες σχεδόν ρακένδυτους, με μια πυροσβεστική στολή, που τη λέμε «πλύνε- βάλε». Η αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού σώματος βασίζεται μόνο στην ψυχή του Έλληνα πυροσβέστη. Δεν φτάνει όμως όταν έχεις τεχνικές καταστροφές, δύσκολα συμβάντα, όπως η λυματολάσπη που επί ενάμιση μήνα ταλαιπώρησε τους πυροσβέστες στη Λάρισα. Οι πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με ελλείψεις και αυτό είναι κακός σύμμαχος. Είναι ίσως η μόνη φορά, που ως πυροσβέστες δεν βάζουμε συντεχνιακά (ασφαλιστικό, μισθούς κλπ.). Δώστε μας εφόδια να κρατήσουμε την πατρίδα ασφαλή».

Παρών ήταν ο γ. γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Ε», σημείωσε: «Υλοποιείται ο προγραμματισμός, σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ό, τι έχει σχέση με οικονομικά ανεστάλη και αφορά στο κομμάτι με τους 5ετείς πυροσβέστες. Το 100% της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και το ΤΕΑΠΑΣΑ (ασφαλιστικά ταμεία πυροσβεστών). Τα υπόλοιπα θεσμικά (αναμόρφωση κανονισμών κλπ.), σε κατεύθυνση διαφάνειας και αξιοκρατίας, αυτό θα γίνει με επιτροπές που θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι, για μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Κανόνες υγείας και ασφάλειας αναμόρφωση πειθαρχικού δικαίου (παρωχημένες διατάξεις), κανονισμός μεταθέσεων. Ειδικά για αυτόν υπάρχει πρόβλημα, αν και το πυροσβεστικό σώμα ήταν πρωτοπόρο στον κανονισμό αυτόν και θα γίνει με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, για να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να προγραμματίζει ο καθένας τη ζωή του. Περιμένουμε τις προτάσεις για αναμόρφωση του καθεστώτος κρίσεων και προαγωγών ανώτατων αξιωματικών και την έγκριση της ηγεσίας μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Όλα αυτά, μέχρι τέλους του έτους, θα γίνουν. Επίσης, κάνουμε παρέμβαση με το νομοθέτημα στο ζήτημα της εκπαίδευσης, που είχε μείνει ανενεργό, όπως και στο θέμα της εθνικής σχολής πολιτικής προστασίας».

Παρών ήταν και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε την «Ε»: «Περνάμε δύσκολες ημέρες, πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι φέτος όλη η καμπάνια, της θωράκισης της χώρας έχει επικεντρωθεί στην ενημέρωση του κόσμου. Δεν απαιτεί κόστος και θέλουμε τη συμβολή όλων, γιατί στο παρελθόν μεγάλες καταστροφές στη χώρα έχουν προκύψει πυρκαγιές από αμέλεια. Επιπλέον στη Θεσσαλία, αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο, πολλά προβλήματα (καλαμιές κλπ.) Μας δυσκολεύουν, μας αποσυντονίζουν, καταπονούν τον μηχανισμό και όταν χρειάζεται μπορεί να μας βρίσκει αποδιοργανωμένους, λόγω της έντασης του φαινομένου στη Θεσσαλία. Ως τώρα, πάμε καλά, μας πήγε και ο καιρός καλά, αλλά έχουμε καλοκαίρι μπροστά μας. Έχουμε τα προβλήματά μας σε θέματα προμήθειας, οικονομικά και το βιώνει βέβαια όλη η χώρα. Για αυτό επικεντρωνόμαστε στην ενημέρωση του κόσμου, δεν στοιχίζει τίποτα. Πρέπει ο καθένας, που θέλει να κάνει εργασία στην ύπαιθρο, να σκεφτεί πολύ καλά και να λάβει υπόψη τις καιρικές συνθήκες».

Στο συνέδριο ήταν επίσης παρόντες και χαιρέτισαν: Η βουλευτής Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, ο συντονιστής Βορείου Ελλάδος του Π. Σ. υποστράτηγος Δημοσθ. Αναγνωστάκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας της πυροσβεστικής αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού κ. Α. Μπέμπης, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, το μέλος της Κ. Ε. του ΚΚΕ κ. Ε. Μπούτας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Τάσος Τσιαπλές, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάνθος Σαρρής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημ. Σταθόπουλος, ο γ. γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημ. Ζέρβας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και σύνεδροι από όλοι την Ελλάδα.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass