Υπέγραψε σύμβαση για τα προσωπικά δεδομένα ο Δικηγορικός Σύλλογος

*Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚ. ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 9-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2018 16:00

Υπογράφηκε χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας η σύμβαση ανάθεσης έργου συμμόρφωσης του Δ.Σ.Λ. στον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία της προέδρου κ. Νικολέττας Μπασδέκη και των δικηγόρων μελών του ΔΣΛ, Ιουλίας Αγγελακοπούλου, Αλέξιου Ξηροφώτου, Ευάγγελου Καραναστάση, Ελισάβετ Λιμνίδου και Ευάγγελου Τσικαρδώνη.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού ή του Δημοσίου Τομέα (όπως ιδιώτες, επαγγελματίες, επιτηδευματίες, εταιρείες, σωματεία και Συνεταιρισμοί) που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποχρεούται να συμμορφωθεί στον νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο, ενόψει ιδίως της επιβολής σημαντικών σε ύψος διοικητικών προστίμων, ποινικών κυρώσεων κλπ. Η προστασία και η συμμόρφωση στην πράξη προϋποθέτει απαραιτήτως εξειδικευμένες γνώσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΔΣΛ, κ. Μπασδέκη ευχαρίστησε τους συναδέλφους δικηγόρους που ανέλαβαν τη συμμόρφωση, ανακοινώνοντας ταυτοχρόνως ότι ο ΔΣΛ, γνωρίζοντας την αναγκαιότητα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την άμεση εφαρμογή του και τις συνέπειες παραβίασης του ως άνω Κανονισμού, διοργανώνει προς απόκτηση εμπειρογνωσίας δικηγόρων-μελών του, από 9-14 Ιουλίου 2018 σεμινάρια με επιστήμονες γνώστες του αντικειμένου και με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass